תוספת קטנטנה

  • האם חובה לעובד לחתום על הודעת מוקדמת לפיטורין?
    גיא | 25/05/2009 14:08

    שלום, שאלתי היא כזו: אני עובד מזה כשנה וחצי בבית ספר בתור מורה. אמנם בתחילת 2008 הועסקתי כמורה חיצוני, על בסיס שעות, אך מתחילת שנת הלימודים הזו אני מועסק על שעות תקן רשמיות, עם כל הזכויות - פנסיה, קרנות השתלמות וכו'. קיבלתי כעת מכתב ממרכז הרשת (רשת פרטית של בתי ספר) שמודיע לי על סיום עבודתי בסוף חודש אוגוסט. כלומר, תקופת עבודתי היא שנה וחצי, על פי המכתב שהם ניפקו לי. במכתב לא מופיעה הצהרה שלי על ויתור על זכויות כלשהן, או שאין לי תביעות כנגד המעסיק. יש לציין שהמעסיק (המנהלת) הודיע לי שהוא מעסיק אותי בשנה הבאה וזהו תהליך קבוע של מורים חדשים, עד שהם מקבלים קביעות. אני טענתי שמטרתם היא אחת, והיא לגרום לי לאבד זכויות וותק של שנה וחצי בעבודה (אני הייתי בטוח בהתחלה שאני מועסק שם רק כשנה, כלומר שםה מנסים להתחמק מתשלום פיצויים) וכך למעשה להתחיל את הקביעות מותק של שנה ראשונה (מן הסתם יותר שכר, פנסיה וכו'). שאלותיי הן: האם אני מחויב לחתום על ההודעה המוקדמת ולאשר להם שקיבלתי את ההודעה? מה קורה במידה ואני לא חותם? האם זכויותיי או דמי הפיצויים שמגיעים לי נפגעים? האם זה בסדר לחתום ולמעשה אני אקבל את הפיצויים שמגיעים וזוהי רק הודעה רשמית לכך? האם ישנם צעדים שאני יכול לעשות בנוגע לכך? או שנשאר לי רק לבקש פיצויי פיטורין? אינני מתכוון להמשיך לעבוד שם, במידה ואני למעשה מוותר כעת על שנה וחצי של ותק, כפי שהבנתי זאת. נא תקן אותי אם אני טועה. תודה, וסליחה על אורך וכמות השאלות..

    • תוספת קטנטנה
      גיא | 25/05/2009 14:16

      המעסיק הודיע לי שבמידה ולא אחתום, הרשת עלולה להביא במקומי מורה עם קביעות, שזכאי לקבל שעות תקן (שעות רשמיות שמשרד החינוך מקצה לכל מקצוע וכולל את כל הזכויות של מורה) על פני מורה צעיר וחדש במערכת. בעיקרון, מורים עם ותק מקבלים קדימות בעבודות, זה נכון, אך שאלתי היא אם הם יכולים לכפות עלי בכך לחתום על ההודעה המוקדמת. כמדומני, זה כמעט כמו ניסיון סחיטה, שאני אחתום כדי שיהיה לי עבודה בשנה הבאה. יש מסמך רשמי שהמנהלת חתומה עליו ובו היא ממליצה לרשת בית הספר להעסיק אותי בשנה הבאה, כלומר, ידוע שהם מתכוונים להעסיק אותי גם בשנה הבאה, ללא קשר לפיטורים.