שימוע- דיני עבודה

  • שימוע לפיטורין ופרוטוקול
    רון | 25/05/2009 11:55

    שלום הייתי שמחה אם תוכלו לענות לי 1) האם שימוע שנערך לעובד יכול להיות תחת כותרת זימון לשימוע לפיטורין? 2) האם פרוטוקול שנרשם במהלך שימוע ע"י סמנכ"ל משאבי אנוש , אך התקיים מול מנכ"ל רשות המים יהיה חתום ע"י הסמנכ"ל ולא ע"י המנכ"ל או ע"י כל מי שנכח? 3) אם דברים יצאו מהקשרם בפרוטוקול ואינם נכתבו כפי שהיו האם יש מה לעשות לעובד? 4) האם עובד לא צריך לאשר את הפרוטוקול לפני שהוא יוצא ומכותב לכולם ללא קשר לאנשים שהיו בשימוע? 5) מי אמור לקבל את הפרוטוקול?

    • שימוע- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 25/05/2009 17:27

      1. כן. זו בדיוק המשמעות של השימוע. 2. כל מי שנכח בשימוע יכול לאשר את הפרוטוקול. בד"כ נהוג שמי שמנחה את השימוע חותם על הפרוטוקול. 3. על העובד להעביר את התייחסותו בכתב ולדרוש לשנות את הפרוטוקול. 4. לא. העובד לא צריך לאשר את הפרוטוקול ואולם הוא זכאי לקבל העתק מהפרוטוקול. 5. העובד ומנהלי החברה המחליטים על הפיטורים.