זכות לשימוע- דיני עבודה

  • זכות לשימוע
    אורן | 24/05/2009 14:37

    קראתי מאמר שלעובד מפוטר יש זכות לשימוע. כיוון שפוטרתי בטלפון וכמובן ללא שימוע רציתי לשאול אם כדאי לי לתבוע ובכמה אם כן בתי משפט קונסים על זה את המעביד תודה אורן

    • זכות לשימוע- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 24/05/2009 17:22

      כל עובד זכאי לשימוע טרם פיטוריו. אם לא נערך שימוע הפיטורים אינם חוקיים ובית הדין יכול לבטלם (ולהורות על החזרתך לעבודה). פיצוי על אי עריכת שימוע הוא פונקציה של הותק במקום העבודה.