תשובה

  • שינויים בתנאי העסקה?
    דורי | 22/05/2009 11:20

    בחברה בה אני עובד הוחלט לשנות את הגדרת תפקידי. במקום שאנהל יחידה אחת במשכורת X כפי שאני עושה כבר 7 שנים, הוחלט שאנהל 2 יחידות (את הקודמת ועוד אחת באותו גודל), בתוספת שכר של כעשירית מהמשכורת שקיבלתי קודם. כאשר היחידה השניה מרוחקת כשעתיים ממקום מגורי. אני לא מעוניין כלל בשינוי הנ"ל ואם בכל זאת, אז לפחות בתוספת שכר הוגנת. לצערי במקום העבודה שלי מעמידים אותי במצב של אם לא אסכים לתנאים אאלץ לעזוב. האם מותר למעסיק לכפות שינוי כה מהותי בהגדרת תפקיד לעובד בלא משא ומתן רציני איתו ובלא שהגענו להסכמה בעניין, האם הברירה היחידה שלי היא בעצם להתפטר?

    • תשובה
      שיר ורד | 22/05/2009 12:16

      לא ברור משאלתך האם בשינוי יש הרעת תנאים מהותית, כלומר האם למשל תצטרך לעבוד יותר שעות כל יום (ולא לקבל עליהם שכר), או לנסוע (על חשבון זמנך הפרטי) נסיעה ארוכה יותר באופן משמעותי. אם אכן קיימת הרעה כזו, פתוחה בפניך האופציה של התראה על ההרעה ודרישה לתיקונה ולאחר מכן התפטרות ודרישת פצויים. אחרת תוכל להתפטר אך לא תהיה זכאי לפצויים.