דיני עבודה - חזרה מחופשת לידה

  • הארכת חופשת לידה
    מירב | 20/05/2009 16:00

    שלום רב, יצאתי לחופשת לידה חודש לפני הלידה ואני מעוניינת להאריכה ב-3 חודשים לערך. לפני יציאתי לחופשה עבדתי שנה ו-4 חודשים במקום העבודה. אינני בטוחה שארצה לחזור לאותו מקום עבודה בתום הארכה הן בגלל מיקומו והן בגלל אופי התפקיד. שאלתי היא כמה זמן לפני תום חופשת הלידה יש צורך להגיש את הבקשה לחל"ת ומה הנוהל לכך? כמו כן, האם אוכל להתפטר בתום החל"ת בטענת "התפטרות לצורך טיפול בילד" או שמא אישור החל"ת מונע ממני להתפטר בגלל שהתחייבתי לחזור לעבודה במועד מסויים? תודה רבה, מירב

    • דיני עבודה - חזרה מחופשת לידה
      עו"ד רענן קריב | 20/05/2009 17:05

      אם אינך מתכונת לחזור, מדוע את מבקשת חל"ת? הוא לא נותן לך מאומה לבד מהזכות לחזור לעבודה. אינך צוברת וותק בתוקפת החל"ת (בתקופת חופשת הלידה כן), ואינך זכאית לתשלומים. ניתן לתפטר לצורך טיפול בילד עד 9 חודשים מהלידה, כולל חופשת לידה וחל"ת. נטילת חל"ת אינה מבטלת את הזכות.

      • תוספת
        מירב | 20/05/2009 23:18

        ראשית תודה רבה על התייחסותך המהירה! אני מעוניינת לבקש חל"ת כיוון שאיני יודעת אם אצליח למצוא מקום חלופי בנסיבות הקיימות ולכן אני רוצה לשמור לעצמי את הזכות לחזור למקום הקיים. כמה זמן לפני תום החופשה צריך להגיש למעסיק את הבקשה? ושוב המון תודות ויישר כוח!

        • חל"ת בעקבות חופשת לידה
          עו"ד רענן קריב | 21/05/2009 10:32

          קודם כל, את זכאית לחל"ת של עד ארבעה חודשים מעבר לחופשת הלידה (רבע מתקופת עבודתך עד תחילת חופשת הלידה, שהיא 16 חודשים). אין צורך לבש רשות, החל"ת הוא זכות. אין חובה בחוק לגבי מסירת הודעה מוקדמת לחל"ת, וכל מעסיק רשאי לקבוע חובת הודעה כזו במקום העבודה. סביר להודיע 10-14 יום מראש וזאת מכוח חובה כללית לנהוג בהגינות.