אי אפשר להשיב

  • פיצויי פיטורים לאח ות
    דניאלה ולדברג | 20/05/2009 13:06

    שלום, האם אחות שפוטרה מעבודתה בבית חולים ממשלתי (תחת משרד הבריאות) לאחר 35 שנות עבודה זכאית לפיצויי פיטורים ? לטענת בית החולים משרד הבריאות לא מאשר פיצויים. (או שמקזז אותם מהפנסיה כי כך הדבר בהסכם הקיבוצי של האחיות). הדבר נשמע לי מוזר ואיני יודעת אם זה אכן נכון. בנוסף, במידה ויאמר שהסיבה לפיטורים היא "ירידה ביכולת, אי כשירות, תפקוד לקוי" - כן סיבה לביטול פיצויים אם בכלל ? תודה רבה מראש !

    • אי אפשר להשיב
      עו"ד רענן קריב | 20/05/2009 13:34

      אחות המועסקת בבית חולים ממשלתי במש 35 שנים מועסקת על פי שורה ארוכה של הסכמים קיבוציים והתקשי"ר. לא יהיה זה אחראי לתת תשובה בפורום בלי לבדוק את כל המקורות האלה. העצה הטובה ביותר היא להמליץ על פניה לועד האחיות בבית החולים לבדיקת הנושא. אם יהי צורך, הם גם יפנו לייעוץמשפטי של הסתדרות האחיות.