דיני עבודה - הלנת שכר

  • הלנת שכר
    יפעת | 20/05/2009 01:49

    שלום רב, בספטמבר אשתקד, נקלטה מחלקתי אשר כול עובדיה היו עובדי כוח אדם לחברה המעסיקה. יש לציין, שלאחר הקליטה כונסנו כול עובדי המחלקה והודיעו לנו, שעקב קשיים בישום תוכנת השכר עימנו "העובדים החריגים" אשר עובדים לפי שכר שעתי להבדיל משאר עובדי החברה אשר מקבלים שכר "גלובלי", יאלצו לשלם לנו את השכר החודשי באיחור של חודש ימים. יש לציין, שברוב טיפשותנו הסכמנו. זאת מכיוון שחשבנו שנוכל להסתדר ובנוסף לא רצינו ליצור עימות נוסף לזה שנוצר, כאשר נאבקנו להפוך להיות עובדי החברה. מאז אותה ישיבה, נוכחנו לדעת כי אנו לא מצליחים לשרוד עם דחייה קבועה של חודש בתשלום השכר. מה גם, שרבים מאיתנו נכנסו למינוסים ונאלצו לקחת הלוואות. מאז אנו מנסים ומקיימים שיחות רבות עם הממונים על השכר בחברה וכול ניסיונותינו העלו עד עתה חרס. לכן יש לי מספר שאלות: 1. לפי חוק הגנת השכר, אי תשלום השכר מהיום התשיעי מהווה הלנת שכר? הסיבה שאני שואלת הינה דחיות חוזרות ונשנות של אנשי מחלקת השכר, אשר טוענים שבמקרה שלנו אין מדובר בהלנת שכר, זאת מכיוון שמשכורת משולמת בסופו של דבר. 2. האם עצם הסכמתנו הראשונית לדחיית השכר, יכולה להיות בעוכרינו ולמנוע מאיתנו לדרוש את השכר במועדו? בתודה מראש.

    • דיני עבודה - הלנת שכר
      עו"ד רענן קריב | 20/05/2009 11:35

      את מתארת הלנת שכר. 1. כן, זו הלנת שכר החל מ-ראשון לחודש. ואנשי מחלקת השכר טועים (במקרה הטוב...) 2. לא, הסכמתכם אינה שוקלת, לא הייתה לכם זכות לוותר על זכותכם לקבלת שכר במועד על פי החוק.

      • תודה- מה עלי לעשות?
        יפעת | 24/05/2009 00:29

        האם להגיש תביעה? אני שואלת מכיוון שאני צופה בתגובות בפורום אשר טוענות שלמרות הסנקציה של הלנת שכר, בתי משפט לרוב לא מפצים. תודה.

        • זה מה יש
          עו"ד רענן קריב | 24/05/2009 11:09

          נכון מה שקראת. בדרך כלל אין פסיקת פיצויי הלנה, אבל הדרך היחידה לכות על מעסיק לפעול כפי שהחוק מחייב אותו היא תביעה לבית הדין.