דיני עבודה - הרעת תנאי העבודה

  • ביטול בונוס - הרעת תנאים?
    רונן | 18/05/2009 23:59

    שלום, אני עובד כמחלק עיתונים במשך כשנה ו-4 חודשים. ביום הצטרפותי לעבודה, סוכם כי כי אקבל בונוס של 1000 שקלים למשכורת, אחת לארבעה חודשי עבודה (במידה ולא אחסיר יותר מ-4 ימי עבודה בחודש). ואכן, מיום הצטרפותי לעבודה ועד כה קיבלתי את הבונוס כמובטח. לאחרונה נאמר לי כי בכוונת המעסיק לבטל את הבונוס הנ"ל. שאלתי היא האם ביטול הבונוס הנ"ל (שנקבע ביום הצטרפותי לעבודה), נחשב כ"הרעת תנאים" לעניין זכאותי לדמי פיצויים? תודה, רונן

    • דיני עבודה - הרעת תנאי העבודה
      עו"ד רענן קריב | 19/05/2009 10:33

      אתה מתאר הפרה של חוזה העבודה והרעה מוחשית בתנאי העבודה. תוכל להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים, אך לפני כן יהיה עליך להודיע כי אינך מסכים להרעה, לדרוש את ביטולה ולהתריע כי אם לא כך יהיה - תתפטר בזכאות לפיצויים.