התפטרות לצורך טיפול בתינוק- דיני עבודה

  • התפטרות לצורך טיפול בתינוק
    אמא | 18/05/2009 17:52

    ילדתי לפני 9 חודשים, לאחר שנה בה שהיתי בחל"ת בהסכמת המעסיק. לאחר חופשת הלידה ביקשתי להאריך את חופשת הלידה בסה"כ למשך שנה מהלידה ונעניתי בחיוב. (ההודעות שלי ניתנו בכתב, האישור בע"פ). כיום הגעתי להחלטה כי אני מעוניינת להמשיך להישאר בבית לצורך טיפול בילדי. לפני החל"ת עבדתי במקום 6 שנים. ברצוני לדעת: א. עד מתי עליי להודיע על התפטרותי, על מנת שאהיה זכאית לקבל פיצויים? ב. כיצד עליי לנהוג וכיצד לנסח את מכתב ההתפטרות? ג. אשמח להפניה ללשון החוק/ אסמכתא מתאימה. בתודה מראש

    • התפטרות לצורך טיפול בתינוק- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 18/05/2009 18:17

      בהתאם להוראות חוק פיצויי פיטורים, עובדת שרוצה להתפטר על מנת לטפל בילדה צריכה לעשות כן תוך תשעה חודשים מיום שילדה. במקרה כזה תהיה זכאית לפיצויי פיטורים. על כן היה עלייך כבר להודיע על התפטרותך טרם חלוף 9 החודשים. אם טרם עברו 9 חודשים עלייך לשלוח מכתב רשום למעבידך ובו טופס הודעה על התפטרות מעבודה שניתן למצוא בתקנות פיצויי פיטורים (חובת מסירת הודעה למעביד) התשמ"ט 1988 בתוספת.

      • בהמשך לתשותך - דחוף!!!
        אמא | 19/05/2009 01:28

        חלפו 9 חודשים ו11 יום... האם יש הקלות כלשהן? האם תקופת אשפוז ילדי למשך חודש מהלידה משנה משהו? האם ישנו מצב בו עדיין אוכל לקבל את הפיצויים? וכיצד עליי לנסח את המכתב...?