פיטורים/התפטרות

  • הודעת פיטורין בע"פ ולאחר התכחשות ובקשה להמשך עבודה
    משה | 17/05/2009 00:51

    כסטודנטית אני לפי שכר שעה והמשכורת חודשית עקב אי הגעה לעבודה ביום מסוים (שכחתי להודיע באותו היום) שיצרה בעיה למעביד המעביד פיטר אותי בע"פ ולא בכתב, לטענת המעביד הוא לא פיטר אותי והוא מבקש ממני להמשיך לעבוד. האם אני יכולה לדרוש פיצויים + שבועיים הודעה מראש?

    • פיטורים/התפטרות
      שיר ורד | 17/05/2009 13:17

      אם עבדת מעל שנה (או קרוב לשנה) את יכולה לתבוע פצויים. את יכולה לתבוע תשלום בגין חלף הודעה מוקדמת בהתאם לתקופה המגיעה לך (למה החלטת שזה שבועיים)? אבל, מן הסתם המעביד יטען שלא פיטר אותך ולא ברור למי השופט יאמין. למה שלא תחזרי לעבודה?

    • פיטורים בע"פ- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 17/05/2009 22:05

      תלוי כמה זמן עבר מהודעת הפיטורים ועד הבהרת המעסיק שלא פיטר. אם סזמן קצר (יום-יומיים) לא תהיי זכאית לפיצויים. בכל מקרה זה שאלה של מילה שלך מול מלה שלו.