תשובה

  • התפטרות וניכוי מהשכר עבור אי מתן הודעה מוקדמת
    עודד | 16/05/2009 22:20

    עזבתי את עבודתי במפתיע, ולא נתתי הודעה מראש, מעבידי חושב כי הזקתי לעיסקו וגרמתי לנזקים פליליים. עכשיו הוא מעוניין לנכות מהמשכורת שלי את תקופת ההודעה המוקדמת. האם מותר לו? האם הוא יכול לנכות גם נזקים שגרמתי לעסק מהמשכורת שלי? השמח לתשובה בהקדם. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות התפטרות

    • תשובה
      שיר ורד | 16/05/2009 23:20

      עובד שהתפטר ללא הצדקה ללא הודעה מוקדמת, ראשי המעסיק לנכות מכל תשלום המגיע לו שכ רהשווה שלכר שהיה העובד זכאי לקבל בתקופת ההודעה המוקדמת. במידה והעובד גרם נזקים החורגים מהסכום הנ|"ל , רשאי המעביד להגיש תביעה כנגד העובד לכיסוי הנזקים הללו. על המעביד חובה להוכיח את הנזקים וגובהם ושהוא פעל ככל יכולתו לצמצום הנזקים. מנגד יכול העובד להוכיח קיום אילוצים מיוחדים שגרמו לו להתפטרות ללא הודעה מוקדמת וכן שהוא נקט באמצעים לצמצום הנזקים למעסיק (כדוגמא, הסכמה לחפיפה עם מחליף סמוך לאחר התפטרותו ועוד).