המשך

  • פיטורים והלנת שכר
    לילך | 15/05/2009 23:30

    שלום רב! חודש זה היה אמור להיות החודש השישי שלי בעבודה.בתחילת החודש (ב-4.5) הודיע לנו הבוס שהוא יקצץ לנו את המשכורות ב- 15%, ובו זמנית חילק לנו את תלוש המשכורת של חודש אפריל, והתברר כי כבר בוצע הקיצוץ ללא הודעה מראש (מסתבר שהמשכורת נכנסה לבנק באותו היום של ההודעה). בעקבות זה, כל העובדים ואני דיברנו על העניין, וכנראה שזה הגיע לאוזניו של הבוס, והוא החליט לפטר אותי ביום שלמחרת בטענה שאני לא לויאלית למערכת. שאלותיי הן: 1. הוא ביקש שלא אגיע לעבודה ביום שאחרי, אז האם הוא צריך לשלם לי פיצויים על הימים שלא נתן עליהם הודעה מוקדמת (יום על כל חודש עבודה)? 2. אם כן, לפי איזו משכורת יהיו הפיצויים- זאת שלפני הקיצוץ או זו שאחרי הקיצוץ? 3. האם זה חוקי לקצץ במשכורת ללא הודעה מראש (וללא הכנה מקדמת, הרי מדובר בקיצוץ משמעותי), וזאת בהנחה שהוא הודיע באותו יום שבו נכנסה המשכורת? תודה רבה, לילך

    • המשך
      לילך | 15/05/2009 23:40

      חשוב לציין, שלא היה לי חוזה כתוב במשך ההעסקה שלי. האם זה משנה משהו? (יש, כמובן, תלושי משכורת מפורטים) שוב תודה!

      • תשובה
        שיר ורד | 16/05/2009 21:09

        מהנתונים שהצגת עולה שיש לך מספר עילות להגשת תביעה:1. תשלום בגין חלף הודעה מוקדמת (5 ימים קלנדריים) במידה ולא ישולמו במועד התשלום הבא.2. הפרשי השכר שהורדו משכרך ללא הסכמתך.3. פיטורים ללא שימוע וללא סיבה מוצדקת, ניתן לדרוש השבה לעבודה ו/או פיצוי כספי בגין הפיטורים הללו.

        • המשך שאלות
          לילך | 17/05/2009 09:51

          ראשית, תודה על התשובה! לגבי תשובה 1- מדוע 5 ימים ולא שישה? (הרי עבדתי מספר ימים בחודש השישי) ולפי איזו משכורת- שלפני הקיצוץ או אחריה? לגבי תשובה 2- נאמר לי שאם הבוס הודיע לנו כביכול לפני שנכנסה המשכורת (גם אם יום לפני), אז הבקשה להפרשי שכר אינה בתוקף. האם זה נכון במקרה זה? לגבי תשובה 3- למה הכוונה בשימוע? יום לאחר הפיטורים אני התקשרתי אל הבוס וניסיתי לומר את מה שיש לי על הלב (הוא היה כ"כ נוקשה בדעתו, ולפתע היו לו תלונות על העבודה שלי החל מהיום הראשון, אז הבנתי שאין טעם אפילו לנסות, כי הוא בשלו). האם זה נקרא שימוע?

          • תשובה
            שיר ורד | 17/05/2009 13:08

            1. לצורך תקופת הודעה מוקדמת נהוג לעגל את חקופת העבודה לחודשים שלמים או לחצי חודש כאשר חודש שלם נותן תוספת של יום וחצי או יותר. 2. הודעתו של הבוס איננה מספקת לפגוע בשכרך, נדרשת גם הסכמתך. 3. שימוע פרושו שהמעסיק מזמן את העובד לשיחה, מודיע לו על הבעיות שמצא ועל ההחלטה לפטרו ומאפשר לעובד לתת את הסבריו לנסות לשכנע את המעסיק לא לפטרו. זה נכון במיוחד במקרה של פיטורים פתאומיים ללא מתן הודעה מוקדמת. לא מדובר בחובה חקוקה, אלא במסורת של פסיקות של בתי הדין לעבודה, אם כי לאחרונה יש נסיגה מסימת מפסיקות אלו.