המשך לתוספות...

  • תוספות
    אודי | 15/05/2009 15:28

    כאשר עובד מקבל ממעסיקו שכר לפי שעה נאמר 23 ש"ח לשעה,האם המעסיק יכול לגלם בתור השכר הזה את הנסיעות דמי הבראה וחופשה שנתית? ז"א הסכומים האלו צריכים לבוא בתוספת למשכורת ולא מגולם בתוך המשכורת האם מותר הדבר? ושאלה נוספת-מדוע מעסיקים נותנים דמי הבראה בפריסה חודשית במקום לאחר תקופה של שנה האם מותר הדבר גם כן?

    • המשך לתוספות...
      אודי | 15/05/2009 21:56

      בהמשך לשאלותיי לעיל' -בעבר הלוא רחוק המעסיק שלי לא ממש עבד עפ"י חוק-היינו לא שילם נסיעות,ולא שילם הבראה או ימי חופשה,האם כיום אני אוכל לדרוש את הסכומים אותם אני חייב לקבל עפ"י חוק רטרואקטיבית?

      • תשובה
        שיר ורד | 16/05/2009 21:13

        לכל נושא תקופת התשינות שונה ובמחלק מהמקרים שונה בין מצב של עובד בפועל לעובד לשעבר.

    • תשובה
      שיר ורד | 16/05/2009 21:12

      ניתן לשלם דמי הבראה בפרישה חודשית.אין לשלם דמי חופשה לללא יציאה לחופשה, אלא בסיום יחסי עובד מעביד.לגבי הוצאות נסיעה יש לבדוק את האופן בו מחושבים דמי הנסיעות בתוך השכר הכולל, אם זה כחלק משכר יומי זה בדרך כלל חוקי, אם זה כחלק משכר שעתי ומספר שעות העבודה ביום לא קבוע יתכן וזה לא חוקי.