תשובה

  • התפטרות בגין הורדת שכר
    יעקב | 14/05/2009 14:02

    אני עובד בחברת תקשורת גדולה יותר משנה ושכרי מורכב משכר בסיס+בונוסים בסכום של כרבע מסך המשכורת ברוטו. הבונוסים מחושבים בצורה מורכבת, וכוללים בין היתר עמידה ביעדים וכו'.. בשבוע שעבר החברה הודיעה על שינוי שיטת הבונוסים לרעה, למרות שלא הציגה זאת כך. משמעות הדבר היא ירידה מבונוס בסך כ 1200 שח לכ500 ש"ח. האם מדובר בהרעת תנאים ובזכאות להתפטר כדין מפוטר, ואם כן מה עלי לעשות לשם כך (לסרב לירידה בבונוס, לחכות למשכורת הראשונה כדי שתהיה הוכחה חותכת על הפגיעה וכו')?

    • תשובה
      שיר ורד | 14/05/2009 23:43

      כפי שאתה מציג את הדברים זה נראה כהרעת תנאים. מומלץ, להוציא לחברה הודעה בכתב לפיה לאחר חישוב שעשית עולה כי שינוי שיטת הבונוסים מהווה הרעת תנאים מהותית הצפויה לפגוע בשכרך בסכום שבין... ל... אי לכך, אתה מודיע לחברה שבמידה ותופעל שיטת חישוב הבונוסים החדשה ויתברר ששכרך אכן ירד תתפטר בגין הרעת תנאים. לאחר קבלת משכורת ראשונה מופחתת עליך להתפטר בגין הרעת תנאים עם הודעה מראש כחוק.

      • הבהרה..
        יעקב | 15/05/2009 18:15

        הסתכלתי בחושה ההעסקה שלי ולא מופיע שם כלום לגבי הבונוסים. האם זה משנה משהו או שניתן לטעון שמכיוון שקיבלתי אותם במשך שנה הם חלק מתנאי ההעסקה שלי?