תשובה

  • קיצוץ שכר עקב הורדת תעריפים מצד הלקוח
    ירון | 14/05/2009 12:50

    לאחרונה הודיע הלקוח לחברה בה אני מועסק כי הוא מפחית את התעריפים וכתוצאה מכך המעביד שלי מודיע עכשיו לכלל העובדים העובדים עבור אותו לקוח כי הוא מפחית להם את השכר באותו שיעור. הצורה בה הוא מודיע היא על-ידי שיחה אישית עם העובד ומסירת מכתב בו המעביד מודיע לעובד על ההפחתה, ללא שום צורך בחתימה ובהסכמה של העובד. שאלותיי הן: א. האם באפשרותי לסרב להפחתה? ב. במידה ואני מסרב, האם יש להודיע זאת בכתב/בע"פ/בנוסח מסויים? ג. במידה ואתפטר כתוצאה מסירובי, האם אקבל פיצויי פיטורין מלאים? ד. מה הדין במקרה כזה לגבי דמי אבטלה מלשכת העבודה עד שאמצא עבודה חדשה? האם אאלץ להמתין 90 יום או שאוכל לקבל מיידית? ה. שמעתי משהו לגבי זה שלנשים בהריון אסור לגעת בתנאי ההעסקה? במידה ואכן נכון - האם העובדה שאישתי בהריון מסייעת בסיטואציה כזו בצורה כלשהיא? תודה!

    • תשובה
      שיר ורד | 14/05/2009 23:46

      א. באפשרותך לסרב להפחתה, רצוי לעשות זאת במכתב. במידה והשכר קודם עוגן בהסכם בכתב, תוכל לתבוע את המעסיק על הפרת חוזה ולדרוש את ההפרשים, יש לעשות זאת סמוך להתחלת תקופת הרעת התנאים. תוכל גם להתריע בכתב למעסיק שאם לא יתקן את ההרעה תתפטר בגין הרעת תנאים ולאחר שתופעל ההרעה עליך לעשות זאת. לגבי דמי אבטלה נא לשאול בפורום ביטוח לאומי. לבעל ב"הריון" אין זכויות יתר והגנות.

      • תודה על התשובות ועוד שאלת המשך
        ירון | 15/05/2009 07:56

        כתבת "במידה והשכר הקודם עוגן בהסכם בכתב" - אני מועסק מספר שנים אצל אותו מעסיק, ובמהלך שנים אלו עודכן שכרי מספר פעמים כלפי מעלה. פרט להסכם המקורי עם השכר בו התחלתי את עבודתי במקור, אין לי הסכם חדש בו מופיע השכר החדש. מדובר בשכר גלובלי חודשי, מאז העדכון האחרון עברו כבר שנתיים. מה עושים במקרה כזה?