תגובה

  • בבקשה! אם חד הורית בבעיה
    מיל | 14/05/2009 12:19

    שלום רב, אני אם חד הורית לילד בן 9.5 עובדת במשרה מלאה מזה כ8.5 שנים בחברה פרטית. המצב הכלכלי כיום בחברה הוא אינו טוב, ישנם פיטורים של למעלה מ- 50% וצימצומים נוספים בתחומים שונים. בתחילת אפריל קיבלתי מייל מהמנהל שלי המודיע לי כי המחלקה שלי שזה אני ואדם נוסף עוברים לצורך התעיילות של החברה ל4 ימי עבודה ולאחר שהובר לי הנושא על ידי שיחות רבות (לא היה ולא נברא!) הם מבקשים כי אני יחתום על הטופס המצורף אשר נותן את הסכמתי לכך.. פניתי לעורך הדין של החברה וטענתי בפניו כי אינני מוכנה לדבר כזה וכי מדוע רק אני (בסופו של דבר התברר כי האדם הנוסף איתו אני עובדת לא עבר ל4 ימי עבודה לא אמרו לי למה...). עורך הדין של החברה אמר לי לרשום תשובה בנוסח הבא: "ידוע לי על המצב הקשה בחברה ואני מוכנה לעבוד 4 ימים בשבוע עד שהמצב ישתפר ואז לחזור לעבוד 5 ימים בשבוע כמו שעבדתי עד עכשיו" ואכן כך עשיתי כי הרגשתי שאין לי ברירה ופחדתי מפיטורים המצב הכלכלי שלי הוא מאוד קשה. כרגע במחשבה לאחור בראותי כי אף מחלקה נוספת או עובד כל שהו ברמה שלי לא עבר ל4 ימי עבודה אני פונה אליכם במטרה להבין אם הצעד שנעשה לי הוא חוקי.. האם בכך שהסכמתי "נפלתי בפח?" האם יכלתי להגיד לא או שבגלל שהמצב של החברה קשה הם יכולים למרות שזה רק לעובד יחיד אני??? אודה לכם על התשובה אני ממש אובדת עצות וקשה לי תודה רבה.

    • תגובה
      שיר ורד | 14/05/2009 23:57

      תנסי לברר אלו עובדים הועברו ל4 ימי עבודה ואלו לא. (רצוי לאסוף הוכחות כמו הקלטת שיחות עם העובדים , צילום שיבוצי משמרות וכו).אם תצליחי להוכיח כי הקיצוצים נעשו מחמת אפליה (למשל רק לנשים , רק לאמהות וכדומה) תוכלי לתבוע את המעסיק על אפליה על פי חוק עבודת נשים ולצרף לטענותיך גם את הטענה שהוצג לך מצג שקרי כאילו כל עובדי החברה מועברים למסגרת מצומצמת.אחרת, תוכלי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לפסק דין הצהרתי שיקבע כי יש לבטל את הסכמתך לקיצוץ המשרה מאחר ונלקחה ממך על בסיס מצג שקרי (וכומבן להביא הוכחות).הסיכוי לזכות בתביעה כזו לא ברור, כמו כן המעסיק יוכל לפטר אותך לאחר מכן.