שעות נוספות- דיני עבודה

  • שעות נוספות גלובליות
    יעקב | 14/05/2009 08:52

    שלום, המעביד רוצה לפצל את המשכורת שלי שהייתה גלובלית לבסיס + שעות נספות גלובליות. המעביד מסרב להוסיף פיסקה שתגיד שאני אקבל את שעות נוספות ללא תלות אם עבדתי אותם או לא, בטענה שזה מובן גם ככה. להלן הניסוח של הסעיף כפי שרשם המעביד: "בעקבות התיקון לחוק, החל משכר חודש פברואר 2009, תשלם החברה לעובד X ש"ח (ברוטו) לחודש (להלן:"המשכורת החודשית").בנוסף תשלם החברה לעובד גמול גלובלי עבור עבודה בשעות נוספות(סכום המשקף את ממוצע השעות הנוספות שהעובד עבד בפועל, העומד על 15 שעות נוספות בחודש) בסך Y ש"ח (ברוטו) לחודש (להלן:"גמול עבור עבודה בשעות נוספות"). האם יש מקום לחשש שמעביד יוכל לא לשלם לי את "שעות נוספות גלובליות" אם לא עבדתי אותם ? אציין, שכבר שנה בערך לא עבדתי שעות נוספות בכלל, כך שלא ברור לי למה המעביד רשם שזה ממוצע שעות נוספות שלי. תודה, יעקב.

    • שעות נוספות- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 15/05/2009 08:15

      על פניו ניסוח הסעיף נראה לי תקין, קח בחשבון שהחלוקה הזו עלולה לפגוע בתנאים סוציאליים בבוא היום כמו פיצויים, הפרשות, חישוב ימי חופשה וכו'.

      • הבהרה
        יעקב | 16/05/2009 23:44

        קודם כל תודה על תגובתך. בקשר להפרשות סוציאליים, ישנו סעיף בחוזה שאומר שהם ישלמו ממשכורת וגם משעות נוספות. מה שמפריע לי בנוסח הסעיף הוא: 1. אין משפט שאומר שאקבל תגמול עבור שעות נוספות ללא תלות אם עבדתי אותם או לא. 2. יש משפט שאומר: "סכום המשקף את ממוצע השעות הנוספות שהעובד עבד בפועל" החשש שלי הוא שבעוד חודש-חודשיים, יכולים להגיד לי שמכוון שלא עבדתי שעות נוספות, אזי לא מגיע לי תשלום עבורם. האם זה יכול לקרות??? תודה, יעקב.