לשכת עורכי הדין

  • מבקש לדעת כיצד פונים ללשכת האתיקה של עורכי הדין
    ליאור ר | 14/05/2009 03:57

    שלום רב, אתחיל ואומר שאני פניתי לפני כמספר שבועות למעביד לשעבר שלי בבקשה לקבל את כל דוחות העבודה -תלושי שכר רישומים שעות עבודה וכד' עבור מס הכנסה וביטוח לאומי. כל זה בין ה-05/2006 ועד 07/2007. אי קבלת מידע זה מעקב אותי מקבלת דמי אבטלה לחודשים אותם אני מבקש לקבל עבורם דמי אבטלה (מדובר עד 24 חודשים מהחודש הספציפי אליו אני מבקש דמי אבטלה). אחרי כשלוש ארבע פניות טלפוניות ובהם אף נאמר שאקבל תגובה. קיבלתי לידי היום את המכתב החצוף הבא ממישהו שכביכול מייצד את המעביד שלי לשעבר וזה תוכנו: פנייתך מיום 27/04/2009... בשם מרשתי... צונזר... הריני להשיב לפנייתך שבנדון: 1. מכתבך התקבל במשרדי החברה והועבר לטיפולי. 2. כפי שנמסר לך כבר בעבר הנך מתבקש שלא לפנות יותר אל החברה, לא בכתב ולא בעל פה, אלא להפנות את מכתביך למשרד הח"מ. 3. תלושי שכר מפורטים ודוחות נוכחות נמסרו לך מדי חודש בחודשו, לאורך כל תקופת עבודתך וצרכים להימצא בידך. בתלושי השכר ובדוחות הנוכחות מפורטים בין היתר, הסכומים ששולמו, הניכויים שנוכו משכרך, נקודות הזיכוי ויתר הפרטים המבוקשים על ידך. 4. למען הסר ספק, אין באמור במכתבי זה כדי להודות באלו מטענותיך ו/או לגרוע מטענות מרשתי... בכבוד רב, צונזר. בעבר כבר התלוננתי על עורכת דין אחרת ממשרד זה בו מצאתי מכתב זרוק ברחוב לעיני כל ובו פרטים אישיים. את אותה עורכת דין אני כבר לא רואה ברשימה בחברה זו אך הפעם שלחו מישהי אחרת. הרי אם היה לי את כל הנתונים האלו לא הייתי מבקש אותם. מעולם לא החתימו אותי ולא שלחו לי בדואר רשום את המסמכים שביקשתי. החברה הזו העסיקה אותי בהחלט לכאורה תוך רמיסת חוקי העבודה הנהוגים במדינת ישראל לרבות 60 ימים שעבדתי ברצף באישור המנהלים מעלי כמובן ולא על דעת עצמי. מאחר ואני מתאים להגדרת חסר ישע כרגע ולמעשה אי מתן הדפים מונעים ממני קבלת דמי אבטלה ודמי מחיה יש מעין מעשה זה עוול חטא ופשע. מאחר ומעולם המעביד לא מסר לי מי המייצג שלו אלא אלו החלו שולחים אלי דפים ומענה הנני מבקש בזאת לשלול את רשיון משרד זה ועל כן כפי שהבנתי קיים סעיף בחוק שמספרו 63 לעורכי הדין בו היועץ המשפטי לממשלה, לשכת האתיקה של עורכי הדין בישראל, משרד המשפטים, ופרקליט המדינה. אם הם שולחים כאלו מכתבים וחושבים שהם יוכלו לכופף אותי ו/או להשתמש במוניפולציות צר לי לאכזב אותם. אבקש לדעת כיצד אני פונה לכל הגופים לטיפול במשרד עורכי דין זה. אני בהחלט הייתי מעוניין לכתוב את שמם אך מפאת הרגישות אני נמנע וזאת על מנת שהם לא יתפסו על כך גל ועוד יאשימו אותי שאני מוציא דיבה טרם התקבלה החלטה לפסול את רישיון המשרד מנהליו ועורכי הדין הפונים אלי. תודה. אנא השיבו לי זה חשוב מאוד בשל המצוקה הכספית אליה אני נתון. ומצבי האישי.

    • לשכת עורכי הדין
      עו"ד לילך אקרמן | 15/05/2009 08:11

      את פרטי לשכת עורכי הדין ניתן למצוא בחיפוש פשוט באינטרנט, מומלץ לשלוח ללשכה באזור מגוריך ו/או מיקום המשרד לא ציינת היכן אתה גר אז לא ניתן לעזור לך. מבל מקום, ממה שציינת אינני סבורה שהמשרד פעל באופן לקוי הוא מיצג את מרשו ולטעמי פנייה לועדת האתיקה לא תועיל והדרך הנכונה היא לפנות בתביעה לבית הדין לעבודה לקבלת המסמכים המבוקשים.