דיני עבודה - ותק לפיצויים

  • העברת פיצויי פיטורים
    אסנת | 12/05/2009 22:49

    שלום וברכה אני מועסקת מעל ל-3 שנים בחברה, שהיא בעצם קבוצה של ארבע חברות שכולן עוסקות בתחומים משיקים. כולן יושבות באותו משרד, אותו מנכ"ל, סמנכ"ל, רואה חשבון וכו', אך יש לכל אחת מספר תאגיד ותיק ניכויים אחר, והעבודה מעט שונה. בהתאם לאופי עבודתי שובצתי לאחת החברות האלה (נקרא לה א'), ותחתיה נרשמתי כעובדת - תלושי המשכורת שלי היו רשומים מהחברה הזו. לאחר תקופה מסוימת החליטו מסיבותיהם, כנראה כדאיות של מסים או משהו בסגנון, לרשום אותי תחת אחת החברות האחרות, נקרא לה ב' (למרות שאופי עבודתי לא השתנה); ומאוחר יותר כשהיקף המשרה שלי גדל, החזירו אותי שוב ל-א', ותחתיה אני רשומה בשנה וחצי האחרונות. בחודשים האחרונים תחומי העיסוק שלי התרחבו, ולמעשה אני עובדת (בנוסף ל-א') גם עבור ב', ג' ו-ד', אך מכיוון שעיקר העבודה הוא תחת א', המשכורת שלי עדיין מתקבלת ממנה. עם זאת, היו קצת דיבורים על כך ששוב יעבירו את הרישום שלי לחברה ב', ובגלל התנגדותי זה לא קרה. שאלתי - אם וכאשר אפוטר, לכאורה הותק שלי מבחינת רישום רציף בחברה אחת הוא שנה וחצי, למרות שבפועל אני מועסקת כבר 3 שנים באותו המקום ועוסקת באותה עבודה. האם במקרה כזה, פיצויי הפיטורין יחושבו לי אוטומטית לפי הותק האמיתי? או לפי שנה וחצי? איך אני יכולה לברר כמה כספי הפיצויים שלי כרגע ואיך הם מחושבים? אם אני מגלה עכשיו שהם לא המשיכו לצבור עבורי כספי פיצויים מתחילת העסקתי, האם ניתן להתייחס להעברה מחברה אחת לאחרת כאילו פוטרתי ולא שילמו לי פיצויים? האם יש לי דרך לתבוע את הכסף הזה, או לחילופין לאלץ אותם להאריך לי את הותק ולצבור פיצויים בהתאם? תודה מראש אסנת

    • דיני עבודה - ותק לפיצויים
      עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 16:21

      את עובדת ב"מפעל" אחד, בלי קשר להיבט התאגידי. הוותק שלך בעבודה הוא מתחילת עבודתך במפעל זה אם תפוטרי ולא תקבלי פיצויים על מלוא הוותק, תהיה לך עילת תביעה נגד המעסיק האחרון. .