דיני עבודה - חגים

  • אי תשלום יום חג עצמאות
    נאוה | 12/05/2009 18:38

    המעסיק שלי החליט שבערב עצמאות הלכנו מוקדם מידי עבדתי 3 שעות בערב חג ויום אחרי החג עבדתי כרגיל והוא התנה את תשלום יום החג במכתב שהוציא לפיו צריך לעבוד לפחות עד שעה 14:00 בערבי חג כאשר יום עצמאות לא נחשב כחג דתי ולכן עובדים כרגיל בערב עצמאות. האם ניתן לתבוע אותו על כך? ומותר לו להתנות את התשלום על יום החג בשינוי תנאי העבודה שלי? במשך 9 השנים שאני עובדת במקום זה בערבי חג עבדתי בין 2-5 שעות עבודה. כמו כן אינו מוכן לשלם חג שנופל בשבת למרות שבכל השנים שילם. האם נתונים אלו נחשבים כהרעת תנאים? תודה.

    • דיני עבודה - חגים
      עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 13:55

      עלהמעסיק לשלם עבור יום העצמאות. אם הוא שינה את התנאים לרעה יש בכך הרעה מוחשית של תנאי העבודה.

      • אי תשלום יום חג עצמאות
        נאוה | 13/05/2009 16:06

        מה קורה אם אני מגישה לו מכתב התפטרות כדין מפוטר והוא חוזר בו ואומר כי ישלם על יום חג זה? האם הכל חוזר לקדמותו או שההפרה נותרת בעינה? ומה בדבר המכתב שהוציא לגבי תנאים נוספים לעבודה בערבי חג וחייב לחתום עליו? תודה

        • את לא מתחילה עם מכתב התפטרות
          עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 17:01

          את מתחילה במכתב בו את מתריעה על הרעת תנאים ודורשת ממנו לתקן את דרכי, בכל הנושאים. אם לא יתקן - אז את יכולה להתפטר.

          • אי תשלום יום חג עצמאות
            נאוה | 13/05/2009 18:31

            מסרתי למעסיק שלי מכתב בו אני מבקשת כי יחזיר לי את יום העצמאות ואת התנאים שהיו נהוגים קודם. הוא כתב לי בתשובה כי החוקים בחברה היו נהוגים כך תמיד - מה שלא לגמרי נכון - וכי האיום לא נכון וכי הוא הודיע שלא ישלם את יום העצמאות כיוון שנעדרתי ללא רשות וזכותו לעשות כן - עתה אני מתכוונת למסור לו מכתב שכיוון שלא שילם לי את יום החג אני רואה בזאת הרעת תנאים וכאילו פיטר אותי, האם אז יוכל לומר לי אני משלם לך את היום הזה כעת ? תודה רבה מראש.

            • הוא יכול להגיד. הוא עלול להפסיד במשפט אם תתבעי אותו.  לת
              עו"ד רענן קריב | 13/05/2009 20:00