ומה השאלה?

  • מס על פיצויים
    לאור | 12/05/2009 17:08

    החזרת עובד שפוטר עובד פוטר על-ידי מעבידו תוך קבלת פיצויי הפיטורים להם הינו זכאי. כחודשיים לאחר הפיטורים מבקש מעבידו להעסיקו מחדש. האם ניתן להחזירו לעבודה ומהן ההשלכות לכך? תשובה עובד שפוטר ושולמו לו פיצויי פיטורים, והוחזר ע"י מעבידו לעבודה - אזי עפ"י חוק פיצויי פיטורים, באם חזר לעבודה תוך תקופת נתק ביחסי עובד-מעביד של פחות מ- 3 חודשים, ייחשב לו הוותק הקודם שטרם פיטוריו לצורך וותק עתידי לחישוב פיצויי פיטורים. לדוגמא: אם עבד העובד שנתיים, פוטר וקיבל פיצויי פיטורים, וחזר לעבוד לאחר נתק ביחסי עובד-מעביד של חודשיים, עבד 6 חודשים נוספים, ופוטר - אזי כיוון שתקופת השנתיים הראשונות נחשבת לו כרצף לצורך פיצויי פיטורים (למרות ששולמו לו פיצויים עבור תקופה זו), חייב יהיה המעביד לשלם לו פיצויי פיטורים עבור 6 חודשי עבודתו שמיום חזרתו לעבודה. עפ"י הוראות מס הכנסה, על מנת שפיצויי הפיטורים שקיבל עובד יהיו פטורים ממס, חייב להיות נתק ביחסי עובד-מעביד של 6 חודשים לפחות. לפיכך, אם פוטר עובד ושולמו לו פיצויי פיטורים, והעובד חזר לעבוד אצל המעביד שפיטר אותו לאחר 5 חודשי נתק ביחסי עובד-מעביד - יהיו הפיצויים ששולמו לו חייבים במס למן השקל הראשון. כמו-כן, חובה על המעביד לגבות מן העובד את המס על הפיצויים ששולמו לו, שכן המעביד מודע לכך שלא היה נתק ביחסי עובד-מעביד העולה על 6 חודשים. לא היה לי מקום להעתיק ,האם אכן יחוייב במס,וכאן מדובר על 6 חודשים (פורסם בהנחיות מס הכנסה )

    • ומה השאלה?  לת
      עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 17:34

      • פיצויים
        לאור | 12/05/2009 17:50

        השאלה:האם ניתן לחזור אחרי 3 חודשים ולא לשלם מס על הפיצויים במידה ולא מחזירים אותם .

        • שאלות בענייני מיסים הפנה לפורום מיסים.  לת
          עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 17:53

    • תגובה
      שיר ורד | 12/05/2009 18:20

      לא ברור מה היא בדיוק שאלתך, אולי תוכל למצוא לה תשובה בקישור המצורף. בכל מקרה נראה שהשאלה היתה צריכה להשאל בפורום דיני מיסים.