שאלתך נענתה גם על ידי שיר ורד וגם על ידי, כולל שאלת ההמשך.

  • האם זה חוקי?
    אור | 12/05/2009 14:32

    שלום רב, ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים. ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון/ תשובתכם היתה: " יש להחזיר את העובדת לעבודה בפועל ל-60 הימים, ולא לפטר ולשלם תמורתם. הודעה מוקדמת היא קלנדארית ואל ימי עבודה. חודש הוא חודש ועליו יש לשלם" מעסיקי טוען שהוא שילם לי עפ"י חוק מכיוון שבתקופת הריוני לא עבדתי ימים מלאים מתחילת ההריון לא הרגשתי ונעדרתי רבות ולאחר מכן קיבלתי שמירת הריון. הוא טוען שהתשלום על ההודעה מראש שלאורך כל תקופת עבודתי האחרונה כמעט ולא עבדתי למעט ימים בודדים לא נותר להם אלא לבצע את התחשיב המגיע בהתאם לדרך בה שולם לי באותם חודשים שהגעתי לעבודה לימים בודדים בלבד. האם זה חוקי? האם קיבלתי את מה שמגיע לי? תשובתכם היתה: אחרי שפוטרת במהלך חופשת הלידה בלא היתר, וזאת בניגוד לחוק, בוצע חישוב הפוגע בזכויותיך. אם היעדרויותייך נבעו מההריון והיו קשורות אליו, יש לחשב את כל התשלומים לפי משרה מלאה. הבעיה היא שאני קיבלתי מכתב פיטורין בתום חופשת הלידה.זה עדיין לא חוקי? תודה וסליחה שוב על השאלה הארוכה

    • שאלתך נענתה גם על ידי שיר ורד וגם על ידי, כולל שאלת ההמשך.  לת
      עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 16:20