את יכולה לתבוע

  • הרעת תנאים אחרי חופשת לידה
    מיטל | 12/05/2009 11:46

    שלום ! אני עובדת בחברה כבר 5 שנים ולפני שבוע וחצי חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה, בהיותי בחופשת לידה היה לי שיחה עם המעביד שבה הוא טען שאין לו תפקיד בשבילי בחברה, ושאם אני מעוניינת לחפש עבודה אחרת אני מוזמנת והוא ייתן לי פיצוי של חודש, ואת הפיצויי פיטורין, כמובן שלא הסכמתי וחזרתי לעבודה, בשבוע וחצי האחרונים מאז שחזרתי לעבודה המעביד נותן לי עבודות משפילות, בחברה התחלתי בתור פקידה במחסן ואח"כ התקדמתי במעלה הסולם למזכירה הנהלה אח"כ מזכירה ייבוא ושיווק וכו', היום אין לי משרד לא שולחן ולא כיסא, הוא נותן לי לעבוד במחסן בארכיון באבק ובחום, לגרוס, או לסדר לפקידות אחרות את המשרדים. היום שוב היתה לי שיחה איתו והוא טען שהוא רוצה לפתוח חנות בחברה ולהפוך אותי למוכרת.. מה שאני לא מעוניינת לעשות אני יודעת בוודאות שהוא מנסה להתיש אותי על מנת שאני אעזוב. ד.א. יש עוד בחורה בחברה שהיא בהיריון והוא פיטר אותה,והיא כיום תובעת אותו. ויש עוד אחת בחברה שהיא היתה פקידה במחסן וחזרה מחופשת לידה ולה הוא שמר חומר לעבוד כשהיא תחזור מהחופשה , ולי הוא טען שאין לו עבודה בשבילי ונותן לי עבודות משפילות. הוא טען בפניי שאחרי שייגמרו ה- 3 חודשים אני הולכת הביתה ואין לי מה להישאר ולקוות שאולי יהיה טוב, האם מותר לו להשפיל אותי ככה? האם זו לא הרעה בתנאים? כמה זמן אסור לו לפטר אותי 3 או 6 חודשים? ועוד דבר זה היריון שני שלי וכל פעם שנכנסתי להיריון ב- 2 הילדים הוא טען בפניי "שאם לא הייתי בהיריון הוא היה מפטר אותי. לפני שהוא ידע שאני בהיריון הכל היה בסדר... הוא מסכסך ביני לכל הבנות מרמה מגעילה ומנסה את כל הדרכים לעשות לי רע כדי שאני יעזוב אבל מה לעשות שיש לי ילדים שאני צריכה לפרנס האם זה בסדר .? בבקשה תענו לי אני סובלת וכל היום בוכה בעבודה תודה __________________ מיטל

    • את יכולה לתבוע
      עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 12:28

      ולגולל את פרשת היחס אלייך, ואולי תקבלי פיצוי כלשהו. ואת יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי הפיטורים. אסור למעסיק לפטר אותך 60 יום אחרי החזרה מחופשת הלידה.

      • הרעת תנאים אחרי חופשת לידה
        מיטל | 12/05/2009 12:35

        השאלה האם מותר לו להחליף לי תפקיד ממזכירה בכירה למוכרת בחברה? והאם כדאי כבר מעכשיו לתבוע או לחכות שיסתיימו ה- 60 יום? ואם אני מתפטרת לטיפול בילד אני לא זכאית לדמי אבטלה זאת הסיבה שחזרתי לעבודה

        • לא מותר לו כלום
          עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 12:37

          וה-60 יום רלוונטיים רק אם הוא מפטר אותך.ולהרע את תנאייך אסור לו גם אחרי 60 יום.

          • הרעת תנאים אחרי חופשת לידה
            מיטל | 12/05/2009 12:43

            תודה רבה :) !