תגובה

  • מתן הודעה מוקדמת
    רון | 11/05/2009 17:44

    אני מועסקת כמנהלת כ"א וחשבת שכר. כשהמעסיק שלי מפטר עובדים הוא מבקש ממני להוציא מכתב לאותם עובדים על מתן הודעה מוקדמת. האם במקרה של תביעה מצד העובד אני נושאת באחריות? בפועל אני לא מפטרת עובדים ואין לי סמכות לכך. תודה

    • תגובה
      שיר ורד | 11/05/2009 18:53

      כמנהלת כח אדם וכן כחשבת את עשויה להתבע ע"י עובדים או ע"י גורמי אכיפה (כמו לדוגמא פקידי משרד התמ"ת). בחלק מחוקי העבודה החוק קובע מפורשות אחריות אישית על נושאי משרה ולפחות לכאורה את עשויה להחשב כאחראית לדוגמא: לדוגמא בחוק עבודת נשים מופיע סעיף 15 כדלקמן: (א) נושא משרה בתאגיד חייב לפקח ולעשות כל שניתן למניעת עבירה לפי חוק זה בידי התאגיד או בידי עובד מעובדיו; המפר הוראה זו, דינו - הקנס האמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין; בסעיף זה, "נושא משרה" - מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ופקיד האחראי מטעם התאגיד על התחום שבו בוצעה העבירה. (ב) נעברה עבירה לפי חוק זה בידי תאגיד או בידי עובד מעובדיו, חזקה היא כי נושא משרה בתאגיד הפר את חובתו לפי סעיף קטן (א), אלא עם כן הוכיח שעשה כל שניתן כדי למלא את חובתו. לכן, אם למשל תוציאי מכתב פיטורים לעובדת בהריון ללא קבלת אישור המפקחת על עבודת נשים את נחשפת לתביעה של משרד התמ"ת במידה והעובדת תתלונן על פיטורים בניגוד לחוק.