זכאות לפצויים

  • זכאות לפיצויים ?
    שוקי | 11/05/2009 17:33

    אני עובד מזה חמש שנים ברשות מקומית בצפון,אני מתכוון לעזוב את מקום העבודה ואת הישוב בו אני גר כעת ולעבור לגור בקיבוץ במרחק 10 ק"מ ממקום מגורי הנוכחי,האם אני זכאי לפיצויי פיטורים?כיצד עלי לנהוג מול המעסיק הנוכחי טרם עזיבתי את מקום העבודה?? תודה,שוקי.

    • זכאות לפצויים
      שיר ורד | 11/05/2009 19:01

      אם כרגע אתה גר בישוב שאיננו חקלאי ותעבור לישוב חקלאי אז לפי החוק היבש תהיה זכאי לפצויים לאחר שתוכיח מגורים ביישוב החקלאי במשך חצי שנה לפחות. כלומר , עליך להודיע על התפטרות לצורך מעבר לישוב חקלאי עם הודעה מראש כחוק, בתום חצי שנה לאחר ההתפטרות והמעבר עליך להוכיח שאתה מתגורר בישוב החקלאי בכל התקופה ואז תהיה זכאי לפצויי פיטורים. אבל, לאחרונה ניתן פסק דין שבו עובד עבר לישוב חקלאי בישוב מרוחק לצורך עבודה באזור אך אל בישוב החקלאי ונקבע שמאחר והמעבר היה לצורך החלפת מקום עבודתו של העובד אין הוא זכאי לפצויים אף שעבר להתגורר בישוב חקלאי. נראה שמגמה זו של הפסיקה תמשך ועובדים שיעברו לישוב חקלאי ולא יעסקו בחקלאות או בתפקיד אחר בתחומי הישוב החקלאי עשויים להתקל בקשיים בקבלת פצויים ממקום עבודתם הקודם.