לא, זכויותייך הופרו

  • האם זה חוקי?
    אור | 11/05/2009 16:35

    שלום רב, ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים. ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון/ תשובתכם היתה: " יש להחזיר את העובדת לעבודה בפועל ל-60 הימים, ולא לפטר ולשלם תמורתם. הודעה מוקדמת היא קלנדארית ואל ימי עבודה. חודש הוא חודש ועליו יש לשלם" מעסיקי טוען שהוא שילם לי עפ"י חוק מכיוון שבתקופת הריוני לא עבדתי ימים מלאים מתחילת ההריון לא הרגשתי ונעדרתי רבות ולאחר מכן קיבלתי שמירת הריון. הוא טוען שהתשלום על ההודעה מראש שלאורך כל תקופת עבודתי האחרונה כמעט ולא עבדתי למעט ימים בודדים לא נותר להם אלא לבצע את התחשיב המגיע בהתאם לדרך בה שולם לי באותם חודשים שהגעתי לעבודה לימים בודדים בלבד. האם זה חוקי? האם קיבלתי את מה שמגיע לי? תודה רבה וסליחה מראש על השאלה המורכבת

    • לא, זכויותייך הופרו
      עו"ד רענן קריב | 11/05/2009 18:58

      אחרי שפוטרת במהלך חופשת הלידה בלא היתר, וזאת בניגוד לחוק, בוצע חישוב הפוגע בזכויותיך. אם היעדרויותייך נבעו מההריון והיו קשורות אליו, יש לחשב את כל התשלומים לפי משרה מלאה.

      • עוד שאלה
        אור | 11/05/2009 19:42

        שלום, תודה על התשובה. אבל אני קיבלתי מכתב פיטורין בתום חופשת הלידה.זה עדיין לא חוקי? ע

        • לא חוקי. יש לאפשר חזרה לעבודה בפועל של 60 ימים קלנדאריים.  לת
          עו"ד רענן קריב | 12/05/2009 16:19

    • תשובה
      שיר ורד | 11/05/2009 19:13

      חובתו של המעסיק היא להחזירך לעבודה לתקופה של 60 יום קלנדריים וכן לתת לך הודעת פיטורים מוקדמת כפי שנקבע בחוק, כאשר גם תקופה זו מוגדרת קלנדרית. היקף המשרה בתקופה זו, הוא על פי היקף המשרה הרגיל שלך כפי שהיה בטרם ההריון. ההעדרויות בתקופת ההריון, אם הן מגובות במסמכים רפואיים של בדיקות, מחלה או שמירת הריון אינן אמורות להשפיע לרעה על היקף המשרה. אך ההעדרויות שאינן מגובות במסמכים כאלו גם אם היו מחמת ההריון (למשל בחילות, עייפות וכו) עשויות לקבוע היקף משרה קטן יותר. אם אי החזרתך לעבודה ותשלום פיצוי כנגד כך, נעשו ללא הסכמתך, תוכלי לתבוע את המעסיק על עצם הפיטורים בתקופה בה היה עליו להחזירך לעבודה.