ימי חגים- דיני עבודה

  • צהריים טובים לכולם ברשותם שתי' שאלות.
    בועז. | 11/05/2009 15:01

    1)מהי הפרוצדורה של תשלום לימי חג ? הבנתי שיש איזשהו תיקון בחוק ליום לפני ויום אחרי החג, תקנו אותי אם אני טועה.2)האם עובד שעבד יום לפני, בחג עצמו , ויום אחרי החג , זכאי גם לתגמול ביום החג עצמו של 150% עבור שעה,וגם ליום חופש בתשלוםעבור החג עצמו? כי אם לא יש כאן אבסורד מהמוזרים ביותר.

    • ימי חגים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 11/05/2009 16:29

      תשלום עבור יום חג מכוון לעבודים שאינם עובדים במשכורת חודשית בלבד (שכן הם מקבלים את יום החג במשכורתם). כדי להיות זכאי ליום חג על העובד לעבוד לפחות 3 חודשים באותו מקום העבודה ולא להיעדר מהעבודה יום לפני ויום אחרי החג אלא בהסכמת המעביד. עובד כזה אינו זכאי ליום חג שחל בשבת. לגבי השאלה השניה- זהו אכן המצב ואין בכך שום דבר מוזר.