המשך תשובה- דיני עבודה

  • המשך לתשובתך מתאריך 6.5.07 העברה מחב' אם לחב' בת מ
    אורנה | 11/05/2009 12:31

    בהמשך לתשובתך אני עובדת במפעל כ30 משנת 79 ועד היום תקופת העבר הכוונה ל10 שנים ראשונות עד שנת 89אשר קיבלתי בגינם פיצויים המעסיק מבקש להחתים אותי שלא יהיו לי דרישות בגין תקופה זו ושאינני זכאית לכל סכום נוסף בגין תקופה זו.איזה זכויות מגיעות לי בגין הוותק של 10 שנים אלו למרות שקיבלתי פיצויים והמהלך היה מרצוני.משכורתי היום הרבה יותר גבוהה מהמשכורת ששולמה לי ב10 השנים הראשונות,כל המהלך התחיל מזה שמעסיקי רוצה לקזז 20% ממשכורתי ,התקופה קשה לכן היסכמתי .יחד עם זאת אינני רוצה להיפגע כאשר אממש את הפיצויים. ביקשתי לעגן את שמירת הפיצויים לפי השכר הגבוה( כ 20 שנים ללא תקופת העבר) ולעתיד הלא ברור פיצויים לפי המשכורת החדשה. תמוהה לי העובדה שמעסיקי נזכר ורוצה שאחתום על ויתור של תקופת העבר כל המהלך נראה לי שלא בתום לב .תודה מראש אורנה.

    • המשך תשובה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 11/05/2009 17:03

      אינך יכולה לקבל פיצויים כפולים עבור אותה תקופה עבודה. אם קיבלת פיצויים בשנת 89 עבור השנים 89-79 לא תוכלי לקבל אותם שוב עבור אותם שנים. יחד עם זאת יש משהו חשוד בבקשת המעסיק לחתום כעת על מסמך שמתייחס לתקופה של לפני 20 שנה. פיצויי הפיטורים בכל מקרה יחושבו לפי משכורת האחרונה.