פיטורים- דיני עבודה

  • פיטורין לא מוצדקים ותביעה
    ליז | 11/05/2009 04:06

    שלום שמי ליז וברצוני לשאול כמה דברים. לפני שלוש וחצי שנים פוטרתי ממקום עבודה בבנק. עבדתי שם במשך כמעט שנתיים דרך חברת כוח אדם לפני כן 4 שנים דרך הבנק עצמו(הייתי בתקופת צינון). הסיפור הוא כזה. עבדתי בתור טלרית. ויום אחד יצאתי מהקופה לצורך עבודת ניירת, לקראת סוף היום המנהל קרא לי להיכנס לקופה ולעזור לטלרית הנוספת בהפקדות כספים מאחר וזהו סוף היום. אכן ניכנסתי ובצעתי כמה הפקדות גדולות של לקוח מאוד ידוע ומוכר בסניף (הידוע גם כמפוזר מאוד בהפקדותיו) וכן כמה הפקדות מאוד קטנות של לקוחות אחרות, סה"כ אולי 20 פעולות. שזה מעט מאוד, בדר"כ יום מסתכם לפחות ב 200 פעולות. יש לציין שכאשר פותחים קופה בתחילת יום היא תמיד מאוזנת 0 שקלים. אני פתחתי את הקופה לקראת צהרים, והתחלתי ישר לעשות את ההפקדות הגדולות של הלקוח הגדול והקבוע. לקראת סיום ההפקדות הבחנתי ליד תיק הלקוח הגדול בחבילה של 10000 שקלים. יש לציין שבתחילת ההפקדות הוצאתי את כל תכולת התיק בחוץ על הריצפה לידי. הבחנתי בסכום זה ומיד הבנתי שזה של הלקוח הגדול מכוון שלא היה עליו "חבק" שזה חותמת של הבנק (אני תמיד הייתי שמה אחרי שהפקדתי) ואין מצב שזה היה של הקופה שלי. בכל אופן הבנתי שזה של הלקוח גם מאופן שבו הם סוגרים את החבילה. על מנת לוודא באופן מוחלט ביצעתי התאמת קופה המראה את היתרה שצריכה כאמור להיות מאופסת. וכמובן שהיתרה היתה פלוס עשרת אלפים שקלים. לא הייתי מופתעת אך בכל זאת ניגשתי למנהל לספר לו את כל הסיפור וזה אמר לי בתגובה שאת לא יכולה להיות בטוחה וביקש שאפקיד את הכסף לחשבון עודפים וגרעונות (לכל עובד בבנק היה חשבון על שמו של עודפים וגרעונות). חלקתי על דעת המנהל וטענתי שזה של הלקוח אך זה לא הסכים עימי ודרש את שלו. למחרת בבוקר התקשרו אליי ממרחב הבנק ודרשו ממנו ללכת עוד באותו הדקה הביתה לתקופה של שהות וכן בירור מצד הבנק. יש לציין שהייתי בתקופה של שהות במשך שלושה וחצי חודשים ואף אחד לא התייחס אליי ולא נתן לי הספר מה קורה וכאשר דרשתי בירור אזי אמרו לי שלא ניתן מכוון שאני עובדת כוח אדם ולא בנק. בכל אופן לאחר זלזול מתמשך מצד הבנק והכוח אדם לבסוף קיבלתי פיטורים בטענה שאני לא הייתי בסדר ואסור שיהיה עודף כזה גדול בקופה. עד היום אני חשה מאוד מושפלת מהנושא ומאוד רע לי מכל הסיפור הזה כאילו חטאתי ועשיתי משהו רע. בסך הכל עליתי על טעות של לקוח ועשיתי את מה שהיה ומוטל עליי כעובדת לעשות. פניתי למנהל וביקשתי להחזיר את הכסף ללקוח. חשבתי פעמים רבות לתבוע את הבנק אך לצערי תמיד פחדתי מהסיבה של סודיות (שלא יגידו שאני מפרע סודיות) ושנית מהסיבה שאמרו לי שאני לא יכולה מכוון שלא הייתי עובדת בנק. השאלות הן כאלה: 1. האם ישנה אפשרות לתבוע את הבנק ולמרות הזמן הרב שעבר? 2. מה בנוגע לסודיות?? 3. האם בכלל יש טעם לתבוע אותם???

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 11/05/2009 17:24

      לא ברור על מה את רוצה לתבוע אותם. אם התביעה היא בגין פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת וכו'- את יכולה לתבוע אותם. אם זה על עוגמת נפש- לא הייתי ממליץ לעשות כן שכן בית הדין לעבודה פוסק עגמת נפש רק לעתים רחוקות מאוד וזה לא המקרה.