זכויות אם מיניקה- דיני עבודה

  • זכויות אם מניקה
    לינה | 10/05/2009 11:24

    רציתי לברר מה מגיע לי אני עכשיו בחופשת לידה ( עובדת בנק) 3- חופשה ללא תשלום כמה חודשים אפשר? ומה החסרונות שלה והאם הבנק יכול לפטר אותי אחרי חופשה ללא תשלום. 4- אנחנו עובדים יומיים מפוצל האם זכותי כאם מניקה (מבחינה חוקית) לא לעבוד שתי משמרות? ומה לגבי שעת ההנקה?

    • זכויות אם מיניקה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 10/05/2009 21:45

      את זכאית להאריך את חופשת הלידה שלא בתשלום באופן הבא: אם עבדת עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה 12 חודשים רצופים תהיי רשאית להיעדר מהעבודה מתום חופשת הלידה מספר חודשים כרבע ממספר החודשים שבהם עבדת כאמור ובכל מקרה לא יותר מ- 12 חודשים. אם החלטת להיעדר בתקופה הזו דינך כמי שלקחה חופשה ללא תשלום וזמן היעדרך לא ייחשב לגבי זכויות התלויות בוותק שלך במקום העבודה. על המעסיק נאסר לפטר אותך בתקופה זו ואסור לו לתת לך הודעת פיטורים בתקופה זו. התקופה הזו גם לא תיחשב לעניין הודעה מוקדמת. לעניין ההנקה החוק קובע שאת רשאית להיעדר מעבודתך מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום שעה אחת ביום בתנאי שאת מועסקת במשרה מלאה. לגבי פיצול משמרות- אחרי ששבת מחופשת הלידה אסור להעסיק אותך בעבודת לילה או הבמנוחה השבועית במשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה אלא אם כן הסכמת בכתב לכך (יש מקצועות שההנחיה הזו לא תקפה לגביהם). .