חל"ת- דיני עבודה

  • חל"ת
    מילי | 10/05/2009 08:19

    שלום, אני עובדת כ"א בחברת הייטק. החברה החליטה להוציא את כל העובדים לחל"ת למשך שבוע בחודשיים הקרובים. 1. האם אני זכאית לקבל משכורת עבור השבוע הזה מחב' כוח האדם? (ייתכן שחברת הכ"א מקבלת סכום קבוע עבורי מידי חודש, ותקבל את אותו סכום גם בחודש עם החל"ת). תנאי העבודה שלי (ימי חופש, ימי מחלה וכיו"ב) אינם זהים לתנאי עובד חברה. אז כשם שאינני מקבלת בונוסים כשכולם מקבלים - מדוע עליי לשאת בשבוע חופש כפוי? 2. אם לא אקבל משכורת עבור השבוע הזה, ויפטרו אותי כעבור חודש-חודשיים - דמי הפיצויים שלי ודמי האבטלה ייפגעו. מה עושים במקרה כזה? תודה מראש!

    • חל"ת- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 10/05/2009 21:58

      המעסיק אינו יכול להכריח עובד לצאת לחל"ת. את זכאית לשכר עבור תקופה זו. בכל מקרה זה לא צריך לפגוע לך בפיצויי הפיטורים ובדמי האבטלה. במקרה שהמעסיק בכל זאת יוציא לחל"ת- פני לבית הדין לעבודה על מנת לקבל סעד.