שינוי בהעסקה- דיני עבודה

  • לעו"ד- שינוי תפקיד מהותי
    גלית | 07/05/2009 13:19

    שלום רב, בפנייתי הקודמת השבתם לי כי עובד ששינה את תפקידו במהלך השנים, זכאי לדמי פיצויים על פי השכר של התפקיד האחרון. מקום עבודתי טוען אחרת, ו שלח לי מייל בתגובה עם ההסבר הבא: עובד שחל שינוי מהותי בצורת העסקתוהחישוב יעשה באופן יחסי עבור כל תקופת עבודה בנפרד, על פי השכר האחרון ששולם עבור כל תקופה.דב"ע שנ/ 107 - 3 מנפאואר (ישראל) בע"מ נ. צפריר גוטמן פד"ע כב 138 אודה לך אם תשיב לי מה הדין בענייני. עברתי מתפקיד של עו"ס לתפקיד ניהולי, ויש הפרש ניכר בחישוב הפיצויים, מדובר על סך 7 שנות עבודה. בתודה מראש, גלית

    • שינוי בהעסקה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 07/05/2009 20:30

      אם מדובר באחוזי משרה שונים- אז מקום עבודתך צודק. אם מדובר באותו אחוז משרה אבל בתפקיד שונה אז אתה צודק.

      • שינוי תפקיד+שינוי באחוזי משרה
        גלית | 08/05/2009 07:56

        בוקר טוב, ראשית תודה רבה על התייחסותך לשאלתי. במהלך 7 שנות עבודתי, עבדתי ב 4 תפקידים שונים. בכל תפקיד השכר היה שונה. ב 2 התפקידים הראשונים עבדתי ב 75% משרה, ואילו ב2 התפקידים האחרונים עבדתי ב 100% משרה. בכל אחד מהתפקידים השכר היה שונה משמעותית. אני הבנתי שעליהם לשלם לי פיצויים על פי התפקיד האחרון, כלומר על פי השכר הגבוה, אך לשלם באופן יחסי על פי אחוזי המשרה של כל תקופה. ולא להתייחס לשכר עבור כל תפריד בנפרד. איך מתנהלים במקרה שיש גם שינוי תפקיד וגם שינוי באחוזי המשרה? במידת הצורך אוכל לפרט מספרים מדוייקים לגבי שכר ואחוזי משרה לכל תפקיד בנפרד. מקווה שאני ברורה, בתודה מראש, גלית

      • המשך- הצגת פסיקה
        גלית | 08/05/2009 08:09

        שוב שלום, זו הפסיקה שהם שלחו לי בעניין שינוי תפקיד. עובד שחל שינוי מהותי בתפקידוהחישוב יעשה עבור כל תקופת עבודה בנפרד, כאשר, לגבי התפקיד הראשון תחושב המשכורת, בהתאם לשכר עובד אחר בתפקיד זהה, נכון ליום סיום יחסי העבודה.דב"ע נו / 269 - 3 ד"ר איסר מזר נ. הסתדרות מדיצינית הדסה פד"ע ל (1) 57 אודה לך אם תתייחסי בהקשר לפסיקה זו. תודה רבה, גלית

        • התקדמות לעומת שינוי תפקיד
          גלית | 09/05/2009 09:20

          שלום רב, רציתי לדעת על פי הפסיקה האם התקדמות נחשבת כשינוי תפקיד מהותי. ממה שקראתי בפסיקה, הרופא שינה תפקיד כלומר לפני כן היה אח, וסטאז'ר, ולא מדובר על התקדמות בתפקיד של רופא. האם מתפקיד של עובדת סוציאלית במסגרת, לתפקיד ניהולי של אותה המסגרת נחשב כשינוי מהותי, או התקדמות ? מקווה שהוספת הפרטים הנוספים, עזרו במשהו. תודה ושבת שלום, גלית