כר ברוטו- דיני עבודה

  • שאלה בנושא שכר ברוטו
    רעות | 07/05/2009 11:28

    היי, אני נמצאת כרגע בתהליכי חתימת חוזה עם חברה מסויימת, הם נתנו לי את החוזה על מנת שאוכל לעבור עליו בבית לפני מועד החתימה...ומשהו שם לא מסתדר לי. כשהתראיינתי שם, אמרתי להם מהן ציפיות השכר שלי ברוטו. וכשהודיעו לי שהתקבלתי, הם אמרו לי כי מה שיהיה בחוזה זה מה שביקשתי. אבל........... לאחר שעברתי על החוזה, ראיתי כי הם הכניסו בתוך שכר הברוטו את דמי ההבראה ואת החזרי הנסיעות. האם מותר להם להכניס את הסעיפים האלה בתוך שכר הברוטו? זה לא אמור להיות תוספת לשכר הברוטו? חשוב לציין כי בחוזה עצמו, מה שכתוב בתור שכר יסוד ברוטו (לפני התוספות של נסיעות, הבראה, אש"ל וכד') הוא פחות משכר מינימום. זה חוקי? כלומר, שכר יסוד ברוטו , למשרה מלאה (9 שעות עבודה ביום, 5 ימים בשבוע), הוא פחות משכר מינימום חודשי שלמיטב ידיעתי עומד כרגע על 3850 ש"ח.... אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל ישנה גם תוספת גלובלית על שעות נוספות.... ושאלה נוספת - האם עובד זמני (כחצי שנה) זכאי לקרן פנסיה?

    • כר ברוטו- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 07/05/2009 20:23

      שכר היסוד למשרה מלאה לא יכול להיות פחות משכר מינימום. לשכר זה יש להוסיף נסיעות הבראה וכו'

      • תודה על התגובה :-) והמשך לשאלה
        רעות | 07/05/2009 20:27

        האם מותר להכניס דמי הבראה חודשיים (כלומר, לשלם לעובד פעם בחודש , יחד עם המשכורת) לתוך שכר הברוטו הכולל , או שזה אמור להיות תוספת לשכר הברוטו הכולל (כלומר, כולל דמי אש"ל, שעות נוספות וכד')?