המעסיק והתוכנית הפנסיונית

  • המעסיק מסרב לחתום על שינויים בתוכנית פנסיונית
    עמוס | 05/05/2009 17:33

    סוכנות הביטוח העובדת עם המעסיק שלי נכשלה במשך תקופה ארוכה לתת לי שרות ראוי. לאחר פניות חוזרות למנכ"ל שהראה הבנה מרובה לטענותי הוא היגיע להסדר עם הסוכנות שלתקופה לא מוגדרת אני אהיה רשאי להשתמש בשרותיו של סוכן הביטוח הפרטי שלי. החברה חתמה על כתב המינוי שלו. הסוכן שלי ואני החלטנו לבצע שינויים במערך הפוליסות שלי בעקבות ביטול החיסכון ההוני החל מינואר 2008. הסוכן שלי ניסח מכתבים לחברות הביטוח המגדירים את השינויים הנדרשים. מנכל החברה בה אני מועסק סירב לחתום עליהם ובמשך תקופה לא הבהיר את הסתייגויותיו. בסופו של דבר התברר לי כי סוכנות הביטוח שאיתה עובדת החברה הבהירה לו שהניסוחים אינם תקינים והם יפגועו בחברה ויש לתקנם. באופן ברור סרבה החברה לבקשותי לעבוד מול הסוכן הפרטי שלי והייתי צרי לדלות מסוכנות הביטוח של החברה את הבעיות. לאחר שאושרו כל התיקונים בניסוח המכתבים לחברות הביטוח עורב גם העו"ד של החברה והודיע לי שאני צריך להמציא מכתב לחברה שפוטר אותה מאחריות לשינוי תוכניות הביטוח שלי. שאלות: 1 האם מכתב הפוטר את החברה מאחריות אכן פוטר אותה מחבות זו כלפי החוק? 2. האם החברה שלי יכולה לסחוט אותי בעניין זה והאם אין כאן ניגוד אנטרסים בין סוכנות הביטוח של החברה החברה והצרכים הביטוחיים שלי? 3. האם מותר למעסיק להתערב בתוכן תוכניות הביטוח לא בנושא כמה זה עולה לו? 4ץמה אני יכול לעשות בעניין? תודה עמוס

    • המעסיק והתוכנית הפנסיונית
      עו"ד רענן קריב | 06/05/2009 13:00

      1. זו בעיה של החברה ושל עורך הדין שלה. לא שלך. 2. לא, יש ניגוד כזה, ואינך חייב להסכים לחתום על שום דבר. 3. לא. 4. יש חוק המקנה לעובד זכות מלאה לנהל את ענייניו הפנסיוניים, בלי כפיה מצד המעסיק.

      • תודה רבה  לת
        עמוס | 07/05/2009 00:20