סעיף 14 לחוק םיצויי פיטורים

  • הפרשה לפיצויים - סעיף 14
    מיכאל | 21/04/2009 13:05

    שלום, לפי סעיף 14 בחוק פיצויי פיטורין , יש פטור למעסיק לשלם פיצויים, במידה והפריש (במקרה שלי) לקרן פנסיה מינימום של 14.33%. אצלי הופרשו לקרן פנסיה, 13.33%מעביד ועוד 5% עובד. אשר מחולקים ל 8.33% עבור הפיציים ועוד 5% עבור תגמולים מעביד לפיכך,ברור שאני זכאי לקבל את הפיצויים מקרן הפנסיה (כל מה שנצבר בסעיף פיצויים), אבל מצד שני הם היום צריכים להעביר מינימום של 14.33% לפי הרשום באישור הכללי. האם מדובר לפיכך במינימום אחוז אחד (ההפרש) שצריך להפקיד כעובד בנוסף לחלק המעביד ? או באופן פשוט יותר, איך מיישבים את הסתירה הזו בין ה 14.33 לבין ה 13.33 אחוז ? תודה

    • סעיף 14 לחוק םיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 21/04/2009 13:14

      המעסיק העברי לפי ההוראה באישור הכללי הנוגעת לקופת ביטוח ולא לקרן פנסיה. אם אצלך הועברו כספים לקרן פנסיה, הם הועברו בחסר, והמעסיק אינו יכול להסתמך על האישור הכללי. כמו כן, כדי שההפרשה תוכר לגבי כל הפיצויים, יש להפריש לקופה נפדת עוד 2.33%, אם זה לא נעשה, רק 72% מוכרים. בקיצור, לפי התיאור שלך יש להשלים את פיצויי הפיטורים.

      • פיצויים בחסר
        מיכאל | 21/04/2009 18:52

        תודה על התשובה. א. האם אפשר להפריש את האחוז הזה רטרואקטיבית ? ב. אם הופרשו 13.33 אז למה להוסיף עוד 2.33 ? צריך להוסיף עוד אחוז אחד , לא ? ג. מבחינת קרן הפנסיה, טענו שכל עוד הועברו 8.33 מהפיצויים, הם יועברו במלואם לזכותי כעובד, והרי הפקדות אלו ממצות את ההפרשות הכלליות לפיצויים שמגיעים. אז לכאורה אין בעיה.. אלא אם אני יכול לתבוע מהמעסיק לשלם לי עוד פיצויים ?

        • המצב החוקי די מבורדק
          שיר ורד | 22/04/2009 01:06

          מצד אחד החוק מאפשר למעסיק להפריש רק 13.33% לקופת ביטוח או 14.33% לקרן פנסיה, אך מנגד המעסיק איננו יכול לכפות על העובד להפריש דווקא לקופת ביטוח (ץקנות מאוחרות של משרד האוצר) , האם במקרה כזה ניתן לאלץ אותו להפריש אחוז נוסף רק בגלל בחירת העובד, נרא לי שלא.גם אם כן, המשמעות של אי הפרשה בהתאם להיתר איננה יכולה לחייב את המעסיק להשלים הפרשים לקרן הפנסיה, אלא לכל היותר לקבוע שהחתימה על סעיף 14 היתה בלתי תקפה והעובד זכאי לפצויי פיטורים על פי חוק (ולא זכאי כלל בהתפטרות) , כאשר צבירת הפצויים בקרן תהווה חלק מכספי הפצויים המגיעים לעובד (כאשר באופן תאורטי אם הצבירה גבוהה מהזכאות המעביד רשאי למשוך את ההפרש).