דיני עבודה - מנוחה שבועית

  • מנוחה שבועית
    גיא | 21/04/2009 00:12

    1) אם יוצא שבאמצע השבוע אני מקבל 48 שעות (או בכלל מעל 36) חופש רצופות, האם זה יכול להיחשב כמנוחה שבועית וכתוצאה מכך אוכל לעבוד גם ביום שישי עד כניסת שבת וביום שבת מיציאת שבת (כשההפרש פחות מ 36) ? 2) אני עובד קבלן שעובד בבנק (לא שמירה) האם זהו ענף שיכול להיחשב כענף בו אפשר לצמצם את שעות המנוחה השבועית? במידה ולא, מה האפשרויות שלי כדי לצמצם את ה 36 שעות לאזור ה 30? יוצא שאינני מקבל את ה 36 ולכן רוצים לבטל לי יום עבודה, ואני לא מעוניין בכך, האם יש אפשרות כול שהיא להגיש בקשה כלשהיא? האם ואני יקבל "שעות נוספות" על העבודה בשבת שיוצאת לי על השעות המנוחה השבועית זה יהיה תקין מבחינת המעסיק לאפשר לי לעבוד בצורה זו? בתודה רבה מראש לעוזרים הנפלאים פה!!

    • דיני עבודה - מנוחה שבועית
      עו"ד רענן קריב | 21/04/2009 09:12

      1. לפי התיאור אינך עובד במנוחה השבועית שהיא מכניסת השבת ועד יציאתה. לעובד יהודי המנוחה השבועית היא שבת אלא אם יש היתר מיוחד לעבודה בשבת. נדמה לי שלבנקים אין היתר כזה למעט תפקידים מסוימים. 2. סתם בנק - לא. תלוי מה התפקיד. במעסיק קובע את סדרי העבדוה ובלבד שיישמרו זכויותיך. רצונותיך ומשאלותיך אינם שוקלים אלא ברמה של רצון טוב ובכפוף לצרכי העבודה.

      • שלום עו"ד רענן קריב
        גיא | 21/04/2009 10:24

        בעקבות תפקיד חדש שנפתח בבנק שהיה לי חשוב לקבל אותו בנוסף לתפקיד הקודם, כתוצאה מכך אני עובד 7 ימים בשבוע ובממוצע של 5 -6 שעות ליום (בשעות שונות במהלך היממה), המעסיק שלי מחייב אותי לקחת יום חופש כי אסור לי לעבוד 7 ימים. התפקיד הישן זה העברת מסמכים בלילה שאליו התווסף תפקיד של מיון צקים שמגיעים בכול יום. כמובן שהמעסיק דואג לזכויותי ולכן מחייב אותי לדאוג להחלפה ביום מסוים. למעסיק שלי יש הרבה רצון טוב (ברוך השם) אבל הכול לפי הספר, אני מאמין שכן יש אפשרות שאני לא יהיה חייב לדאוג להחלפה כמו שהמעסיק טוען

        • ומה השאלה?  לת
          עו"ד רענן קריב | 21/04/2009 10:55

          • איך המעביד שלי יכול להמשיך להעסיק אותי בתנאים האלו
            גיא | 21/04/2009 11:57

            איך אני יכול להמשיך לעבוד 7 ימים כשיש לי מנוחה שבועית של 32-34 שעות רצופות בשבת? לפי מה שהבנתי ע"פ חוק אני והמעסיק מחוייבים ל 36 שעות. האם יש דרך כול שהיא לעקוף, לבקש, וכו? (למען הסר ספק אני מעוניין בתנאים אלו)

            • למען הסר ספק: זה אסור
              עו"ד רענן קריב | 21/04/2009 12:02

              החוק מגן על העובד גם מפני עצמו. אינך רשאי להסכים לעבוד 7 ימים בשבוע, הסכמה זו אינה שוקלת, והמעסיק שיעשה זאת עובר על החוק.

              • תודה רבה עו"ד רענן קריב !!  לת
                גיא | 21/04/2009 14:00