הרעת תנאים- דיני עבודה

  • התפטרות
    ניר | 19/04/2009 14:12

    שלום, אני חבר אגודה שיתופית-מושב שיתופי אבל עובד כשכיר של המושב ומקבל תלוש משכורת מאז 4.04. אני למעשה ענף של איש אחד ומשכורתי מבוססת על כסף שאני מכניס לפי כמות העבודה שאני עושה כל חודש, לא עבדתי לא קיבלתי משכורת, עבדתי מעט קבלתי מעט. מזה זמן רק אני שוקל להתפטר ולפתוח עסק משלי כיון שנכון להיום אני מקבל בערך 55% מעלות לשעה שאני מביא כבסיס לחישוב משכורתי ולדעתי כיון שהמחזור שאני מביא בשנה הוא בסביבות 300K ש"ח אני מאמין שכעצמאי תוכל הכנסתי לגדול בלא מעט. הבעיה, פיצויים!!!! לפני כחודש הוחלט ע"י ההנהלה להוריד לכל עובד 1000 ש"ח ממשכורתו לדעתי זו היא הרעה בוטה של תנאי העבודה שלי כיון שלהבדיל מכל עובד אחר שמקבל את משכורתו מהמושב/המפעל הרי אני מביא כל שקל שהיא מקבל ולא מקובלת עלי הרעה זו. ברצוני לנצל הזדמנות זו וכיון שמרעים את תנאי להתפטר האם אני זכאי לפיצויי פיטורין? תודה

    • הרעת תנאים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 20/04/2009 22:13

      עליך להודיע בכתב כי אינך מוכן להרעה וכי באם יפגעו במשכורצך לא תיוותר לך הברירה אלא להתפטר בדין מפוטר ואז עליך ליתן גם הודעה מוקדמת.

      • התפטרות
        ניר | 21/04/2009 08:58

        תודה על התשובה, עדיין יש לי שאלה האם אני יכול לכתוב רק את מכתב ההתפטרות ולכתוב שהסבה היא הרעת התנאים כיון שאני בכל מקרה כבר רוצה להתפטר ומעדיף שהם לא יבטלו את ההרעה אלא ישר להתפטר השאלה מה יהיה גורל הפיצויים שלי בכל זאת אני עובד שם הרבה שנים תודה