מתנה לחג בעת חופשת לידה- דיני עבודה

  • אפליה מחמת הורות
    מילי | 12/04/2009 12:09

    ראיתי בתשובות שלכם, שכאשר עובדת נמצאת בחופשת לידה המעסיק לא חייב לתת לה תלושים לחג אם הוא לא מעוניין בכך. מדוע זו לא אפליה מחמת הורות? או אולי אפילו אפליה על רקע מיני?

    • מתנה לחג בעת חופשת לידה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/04/2009 17:01

      זו אינה שאלה של אפליה אלא של מקור הזכויות. התשובה לשאלה האם אשה בחופשת לידה זכאית למתנה בחגים תלויה בשאלה איפה עובדת היולדת ומהו המקור הנורמטיבי לקבלת המתנה לחג. מתנה לחג היא זכות שאינה מעוגנת בחוקי העבודה אלא מקורה בהסכמים קיבוציים, צווי הרחבה והסכמי עבודה אישיים. במידה והזכות לקבל מתנה אינה מכוח הסכם עבודה אלא מכוח נוהג יש לבחון מהו הנוהג. במידה ואין תשובה מוחלטת מהו מקור הזכות לקבל מתנות הדבר נתון לשיקול דעת המעסיק. המעסיק יכול לבחור שלא לתת מתנה לחג. חג שמח!