פיטורים בזמן מחלה-דיני עבודה

  • פיטורים למרות הכרת נכות
    יג | 12/04/2009 11:13

    אבא שלי אחרי ניתוח מעקפים שעבר ב-7/08. עד סוף 4/09 נמצא בחופשת מחלה בתשלום. הוכר ע"י ביטוח לאומי ומבטחים ישנה כנכה 100% עד סוף 5/09 ואח"כ 50% נכות עד סוף 10/09. האם המנכ"ל שלו יכול לפטר אותו מיד עם סיום ימי מחלה ולא לאפשר להמצא עוד חודש בבית ואח"כ לעבוד ב-50% משרה? האם המעסיק יכול אחרי סוף 10/09 לא להחזיר אותו למשרה מלאה כפי שעבד לפני המחלה? אבא עובד בגוף ציבורי, חל עליו חוזה קיבוצי אבל אין לו אפשרות לדעת את תוכנו.

    • פיטורים בזמן מחלה-דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 12/04/2009 17:26

      עקרונית פיטורים בעת מחלה מותרים. יחד עם זאת המעסיק חייב לאפשר לעובד למצות את מלוא ימי המחלה להם הוא זכאי על פי חוק (מקסימום 90 יום). המעסיק יהיה חייב גם לתת הודעה מוקדמת לאחר סיום ימי המחלה.

      • הערה
        שיר ורד | 13/04/2009 00:06

        פסיקת בית הדין הארצי לעבודה האוסרת חפיפה בין תקופת הודעה  מוקדמת לתקופת מחלה צבורה יוצרת מצב אבסורדי  כאשר העובד מיצה את ימי המחלה הצבורים וממשיך לקבל אישורי מחלה, במקרה זה המעסיק יתן לו הודעה מוקדמת וידרוש ממנו לעבוד בתקופה זו, בהתאם לחוק הודעה מוקדמת המנעות העובד מעבודה בתקופה זו מזכה את המעסיק באפשרות לשלול מהעובד שכר השווה לשכר שהיה מקבל לו עבד, יוצא מכך שלכאורה יוכל המעביד לחייב את העובד בשכר בגין תקופת ההודעה המוקדמת במקום לתת לו אותו וברור שלא זאת היתה כוונת בית המשפט.