תשובה

  • שאלה חשובה ודחופה!!
    לילך | 09/04/2009 14:54

    היי,אני עובדת בעבודה שאני חתומה עליה לשנת עבודה ע"פ חוזה. הקנס על עזיבה הינו ע"ס 5000 ש"ח,אם המעסיק בוחר לפטר אותי ולא אני מתפטרת הם עדיין יכולים לקחת לי את הקנס?

    • תשובה
      שיר ורד | 10/04/2009 00:00

      תלוי בסיבת ונסיבות הפיטורים ובנוסח המדויק של ההסכם שחתמת עליו.

      • תגובה
        לילך | 10/04/2009 13:20

        סיבות הפיטורים הם אי הגעה למשמרת בעיקרון בגדול, וחתמתי על זה(הקנס) אבל אחרים כאן אמרו לי שאם הם מפטרים הם לא יכולים לקחת לי קנס.

        • תגובה
          שיר ורד | 12/04/2009 00:47

          העדרות לא מוצדקת מהעבודה היא בהחלט עילה שיכולה לאפשר למעסיק לפטר עובד ובכל זאת לחייבו בקנס עבור ההכשרה. זכותו של העובד להגיש תביעה על הלנת שכר ולנסות להוכיח כי ההעדרות היתה מוצדקת ולא נעשתה כדי לגרום למעסיק נזק או כדי לגרום לפיטורייך ואז יתכן שהקנס יופחת או יבוטל.