תשובה

  • אין מתן תלוש עבודה , מה אפשר לעשות בנדון ?
    דן | 09/04/2009 14:51

    שלום , אני נער בן 22 עובד כמלצר זה כ 8 חודשים ,אני מקבל את כספי{המשכורת} בשני חלקים , חלק ראשון זה מזומן {הטיפים שאני מקבל מלקוחות} והחלק השני הוא בצ'ק {כל משמרת אני מפריש מהטיפים שאני מקבל 20 ש"ח ל"קופה" ועשירי לחודש מחזירים לי את כל הכסף שהפרשתי בצ'ק אחרי שהפרישו לי ממנו ביטוח לאומי } התפטרתי מלפני כמה ימים ויש לי כמה שאלות 1. איך אני מקבל תלוש עבודה {ביקשתי כמה פעמים והם מתחמקים מזה } בקיצור יש דרך אחרת חוץ מלבקש מהם?{אני עובד שם 8 חודשים ולא הביאו לי אף פעם תלוש } 2. המון פעמים היה לי עיקוב במתן הצ'ק {לפעמים עיקוב של חודש} אומנם הסכום הוא מזערי {כ 500 - 300 ש"ח } אבל עדיין האם יש כאן משהו ששווה לי להיכנס אליו או שעדיף להלחליק ? מקווה שהייתי מובן אשמח לתשובות ושיהיה לנו חג שמח :).

    • תשובה
      שיר ורד | 10/04/2009 00:05

      החל מוחדש 02/09 חלה חובה על המעסיק לתת לעובד תלוש שכר עד למועד תשלום השכר, לפני כן לא היתה חובה כזו, אך עדיין ניתן לתבוע מהמעסיק לקבל את התלושים גם לתקופות קודמות (בתנאי שלא תשתהה יותר מדי ולאחר שפנית בכתב למעסיק ודרשת לקבל את התלושים מיידית). ניתן לתבוע פצויי הלנת שכר , התביעה מוגבלת לכך שהיו לפחות 3 הלנות כאלו ומוגשת תוך שנה מהמועד שבו היה צריך השכר להשתלום , פסיקת פציי הלנה היא די נדירה, ניתן לתבוע גם בגין הלנה בודדת אם התביעה נעשית תוך 60 יום מקבלת השכר המולן.

    • תודה :)  לת
      דן | 10/04/2009 02:47