תשובה

  • הפסקת עבודה לפני תחילתה
    רמי | 09/04/2009 12:51

    באמצע מרץ , לאחר ראיונות עבודה ועמידה במבחני השמה יחודיים לתפקידי , הודיע בעל החברה , שמפעלו בגליל , שאני הייתי המועמד הטוב ביותר , שחברת ההשמה המליצה עלי במיוחד , והודיע על קבלתי לעבודה. בעל המפעל זימן אותי ליומיים ארוכים של הכשרה מרוכזת במפעל (לינה באזור שולמה ע"י המפעל) .בעקבות הודעה זו , והזמנתי להכשרה ,לקחתי יומיים חפשה , והודעתי למקום עבודתי הנוכחי על סיום עבודה בסוף מרץ . במסגרת ההכשרה הוצגו לפני בצורה מאד מעמיקה כל מוצרי החברה , נערכו דיונים על מדיניות המחירים ואסטרטגית המכירות בארץ ובעולם. הוצגו בפני בעלי תפקידים במפעל , הוצגתי כמנהל המכירות של המפעל , והוצג לי מי שאמור להיות עוזרי שגם הישתתף בכל ההכשרה. בסוף היום השני, יום ה' בשבוע , לקראת חזרתי לאזור המרכז , נערכה שיחה מסכמת עם בעל המפעל , סוכמו פרטים קטנים אחרונים בהסכם העבודה שניתן לי , וסוכם שאתחיל את עבודתי בתחילת מאי.סוכם שאתחיל ליצור קשרים ברשתות השיווק עוד לפני תחילת עבודתי בפועל , ושאהיה בקשר עם עוזרי במהלך התקופה שלפני תחילת עבודתי. שני ימי ההכשרה , שנוהלו והועברו ע"י בעל המפעל , היו באוירה נינוחה ונעימה מאד , ביום ראשון , יומיים לאחר גמר הכשרתי , התקשר בעל המפעל והודיע לי שאין הוא מעוניין שאתחיל את עבודתי בפועל (במאי) מהסיבה שהוא איש עסקים הפועל לפי תחושות ואמוציות , ולא ניראה לו שנסתדר אני מעוניין לתבוע את החברה ובעל המפעל, על הפרת הסכם עבודה , פיטורים ללא הודעה מוקדמת של 30 יום, ככתוב בהסכם , תשלום על ימי ההכשרה וההוצאות שנילו לה , וכן פיצוי על עוגמת הנפש שניגרמה לי בעקבות השארותי קרח משני הצדדים - גם התפתרטי וגם פוטרתי אשמח לקבלאת תגובתכם בברכה רמי

    • תשובה
      שיר ורד | 10/04/2009 00:12

      ניתן לתבוע את מקום העבודה אך לא על פיטורים וההעדר הודעה מוקדמת כי טרם התחילה העסקתךהרשמית.זכותך לקבל שכר והחזרי הוצאות על שני ימי ההכשרה .כמו כן אתה יכול לתבוע את המעסיק בגין נזקים שנגרמו לך עקב התנהגותו שלא בתום לב , ובכלל זה אובדן זכויות ותק במקום העבודה הנוכחי אם לא ביטלת את התפטרותך וכן אובדן שכר בתקופת אבטלה עד שתמצא מקום אחר.אם ביטלת את התפטרותך וזו התקבלה יכולתך לתבוע בגין נזקים כנראה מוגבלת.אתה יכול כמובן לתבוע גם על עוגמת נפש, אך תחום זה לא זוכה ליחס מתאים בפסיקה בישראל, אם כי נראה לי שזה אחד מהמקרים הבולטים של עוגמת נפש. אם אתה מעוניין לתבוע סכום גדול בגין עוגמת נפש רצוי להעזר בייצוג מקצועי של עו"ד.