דיני עבודה -- פיטורים

  • הודעה על פיטורין בע"פ מול הודעה בכתב
    מבולבלת | 08/04/2009 09:41

    שלום רב ותודה מראש על הסיוע,קיבלתי מכתב פיטורין לאחר תקופת העסקה של כשנתיים. אין במכתב תאריך סיום עבודה, אלא רק תאריך מסירת המכתב.  המעביד גם טרח לכתוב "החל מהיום" בגוף המכתב ודאג למסור לי אותו ביד.במקביל, הודיע לי המעסיק בעל פה כי עליי להישאר חודש שלם בעבודה ואף לבצע פרויקטים שלא הוגדרו בתפקידי תוך איום כי לא אקבל פיצויים אם לא אבצע את דרישותיו או אחסיר ימי עבודה.שאלתי היא: האם מילים בעל פה הן בעלות תוקף משפטי כלשהו כאשר אני מחזיקה מכתב רשמי במקביל?האם אני חייבת להישאר במשרה זו מעבר ליום המצוין בתאריך מכתב הפיטורין?תודה!

    • דיני עבודה -- פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 08/04/2009 13:13

      אם מכתב הפיטורים קובע שעבודתך הסתיימה "היום", ייחסי העבודה הסתייימו, את זכאית לפדיון הודעה מוקדמת ולפיצויי פיטורים. בנסיבות אלה אינך עובדת יותר ואינך חייבת להתייצב לעבודה. עכשיו כשסיכמנו שאת צודקת, האם את רוצה לסיים יפה ולקבל את כל המגיע לך או להיות מאד צודקת ולנהל משפט של לפחות שנה (או יותר, אם המכלול המגיע לך עולה על 30,000 ש"ח) כדי לקבל בסופו את המגיע לך. ההחלטה בידך.

      • מדוע יש צורך במשפט?
        מבולבלת | 08/04/2009 19:41

        על פי חישוב גס, פיצויי הפיטורין לא עולים על 7000 ש"ח,ותשלום על אי מתן התראה פחות ממחצית מסכום זה.האם כוונתך לומר כי ייקח זמן רב ל"הילחם" על סכומים אלו, במידה והמעסיק לא יתעשת בעצמו ויבין בעצמו  כי כבר פיטר אותי? האם מכתב רשמי מעורך דין למעבידי יוכל לעזור בעניין זה?שוב תודות!

        • יכול לעזור, לא בהכרח. אם המעסיק לא יסכים, הדרך היחידה לכפות עליו היא באמצעות משפט  לת
          עו"ד רענן קריב | 09/04/2009 20:45

      • הצעה
        שיר ורד | 10/04/2009 00:29

        כדי לצאת מידי הספקות הייתי מציע לתת למעסיק הודעה בכתב שבו את מודיעה לו שבהתאם למכתב הפיטורים אסור לך לעבוד אצלו כלל וכן אינל מבוטחת במקרה של תאונת עבודה (למרות שכנראה זה לא מדויק).בהמשך תצייני שאם הוא מעוניין שתמשיכי לעבוד , עליו לתת לך מכתב פיטורים מתוקן שבו יפורט במדויק תאריכי ההדעה וסיום העבודה כנדרש בחוק .