דיני עבודה - איסור שכר כולל

  • שכר עבודה גלובלי
    ט | 07/04/2009 16:51

    שלום רב, ברצוני לשאול, האם כאשר יש הסכם עבודה גלובלי ובסעיף אחר בחוזה רשומה מסגרת שעות עבודה מ- 08:00 - 17:00, כאשר אני עושה שעות נוספות, לא משלמים לי בגינם וכאשר אני מחסירה, הם מורידים לי את השעות החסרות בטענה שאני אמורה לעבוד מ- 08:00 - 17:00. כמו-כן, ברצוני לשאול, כיצד הם אמורים לחשב לי את הסכום לשעה שיש לקזז לי במשרות בגין שעות חסרות?, משום שנראה לי שמורידים לי יותר מידיי

    • דיני עבודה - איסור שכר כולל
      עו"ד רענן קריב | 07/04/2009 16:55

      מעסיקך עובר על החוק. אם אינך ברמת ניהול של מנכ"ל, או עוסקת בעבודה שבה אין אפשרות לפקח על שעות עבודתך, אסור לעשות חוזה עבודה "גלובלי", ואם את עובדת שעות נוספות יש לשלם לך עבורן. 125% עבור השעתיים הראשונות ו-150% מעבר לכך, עד למקסימום של 4 שעות נוספות ליום. בדקי בתלוש השכר מה מחיר השעה וזה הסכום שיש לנכות, אם יש מקום לכך. או שתבקשי שיחייבו לך את יתרת החופשה.

      • שכר עבודה גלובלי
        ט | 07/04/2009 17:00

        את הסכום לשעה הם חישבו לפי שכר יסוד לחלק ל- 186 שעות תקן. אך בחודשים בהם ישנם 198 שעות או אפילו 207 שעות (תלוי במספר הימים שהיו באותו חודש), הם מורידים לי את השעות שהחסרתי מכל ה- 198 או 207 שעות ומכפילים בסכום לשעה שחישבו לפי 186 שעות ואת הסכום הזה, הם מורידים לי.

        • אם כך
          עו"ד רענן קריב | 07/04/2009 17:03

          הטעות היא שלא משלמים לך עבור השעות הנוספות לפי החוק. אז הניכוי היה פחות "כואב". מפרים את זכויותיך החוקיות.

          • אני מתנצלת, אני לא כל כך מבינה
            ט | 07/04/2009 17:07

            אני מתנצלת, אני לא כל כך מבינה למה אתה מתכוון. השכר יסוד שלי לא משתנה כל חודש בהתאם לשעות שכן משתנות כל חודש, מה שמשתמע מזה שהסכום לשעת עבודה משתנה בכל חודש, האם זה בסדר?, כששאלתי אמרו לי שאני לא עובדת לפי שעה אלא גלובלי אבל כשצריך להוריד שעות, החישוב הוא תמיד לפי אותו סכום לשעה בכל חודש.

            • שוב: החוזה לא חוקי
              עו"ד רענן קריב | 08/04/2009 12:57

              אסור לשלם שכר "גלובלי" בלי לשלם שעות נוספות. שכר השעה צריך להיות זהה והוא גם הבסיס לשעות נוספות. וגם הבסיס לניכוי במקרה הצורך, ושכר השעה הוא שכר היסוד חלקי 186.

          • אני מתנצלת על שאלותיי הרבות, תודה רבה לך וחג שמח  לת
            ט | 07/04/2009 17:29

            • אני במצב קצת דומה
              יואב | 08/04/2009 23:45

              חג שמח, אני עובד גלובלי משכורת גלובלי עד עכשיו לאחרונה התחממו העניינים ביני ובין מעסקיי הם בקשו ממני לחתום על קרטיס כניסה ויצאה לפי חוק 24 אך אני רשום בתלוש משכורת לפני 1.2.09 שאני עובד 5 שעות יומיות במשכורת של 5000 25 ימי עבודה , עכשיו יש יותר שעות מבעברהשאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לדרוש לשלם לי שעות נוספות כי לפי החישוב שעת עבודה שלי היא 40 ש"ח , האם אני יכול לבקש לחשב לי שעות נוספות ? כמו כן אני עובד רצוף בלי הפסקה האם מגיע לי הפסקה על חשבון המעסיק ? ואם כן בת כמה היא?

              • אז ככה
                עו"ד רענן קריב | 09/04/2009 21:00

                השעות שעד 43 שעות חודשיות הן שעות עודפות, לא נוספות, אלא אם יש הסכם שקובע שהן נוספות. התשלום עליהן הוא רגיל. ביום עבדוה של מ-6 שעות ומעלה יש זכות להפסקה של שלושת רבעי שעה מנה חצי שעה רצוף.

                • לא הבנתי
                  יואב | 11/04/2009 18:27

                  ג שמח ע"ד יואב , לא הבנתי את תשובתך , אך לא הבנתי מה קורה איתי למשל ההסכם לא כתוב אך ע"פ תלוש המשכורת האחרונים ניתן לראות שאני עובד 25 ימי עבודה בת 5 שעות כל יום על אף אני עובד יותר , בגלל שהרשום היה גלובלי כיום עם הקרטסת אני עובד יותר מ 5 שעות יומיות האם אני יכול לדרוש תשלום עבור השעות הנוספות , ? שאלה שנייה היא אמרת לי שאחרי 6 שעות עבודה אני יכול לצאת להפסקה ואחר כך לחתום את הקרטיס או להחתום את הקרטיס ואז מובן מאליו שיכנס 3/4 שעה תודה חג שמח

                  • לא ברור
                    עו"ד רענן קריב | 12/04/2009 09:25

                    נסה לנסח את שאלתך בצורה יותר ברורה.

                    • תודה רבה על הסבלנות
                      יואב | 12/04/2009 09:37

                      השאלה שלי מחולקת לשתי קטיגוריות 1. כפי שהסברתי אני עובד 5 שעות יומיות בממוצע וביום שישי יותר ובשבת יותר ויום המנוחה שלי יום ראשן ע"פ תלוש המשכורת רשום שאני עובד 25 ימי עבודה במשכורת 5000 נטו זאת אומרת לפי חישוב קטן אני מרווח 40 ש"ח לשעה , לא היה לי קרטיס עבודה אך בעל החברה החליט כן אני צריך קרטיס עבודה ע"פ חוק 24 החדש , אך יצטבר שאני עובד יותר מ 5 שעות יומיות כפי שהיה מצויין עד עכשיו האם אני יכול לדרוש לשלם לי יותר ע"פ חוק ? כיוון שאני עובד במשכורת גלובלית ואין חוזה כתוב והאם אני יכול לטעון הרעת תנאי עבודה ולדרוש לשלם לי את תוספת שעות ? 2. עבור הפסקה ? מגיע לי הפסקה בת 45 דקות אחרי 6 שעות עבודה ואם אני מסיים אחרי 6 שעות עבודה ההפסקה נכללת בקרטיס זאת אומרת אני יכול לצאת להפסקה ורק אחרי זה לחתום את הקרטיס וללכת הביתה? או מספיק שאני חותם את הקרטיס בסיום 6 שעות עבודה וה45 דקות יכללו במשכורת כמובן מאליו? תודה על סבלנותך אגב אני עובד יום שבת כי אני נוצרי ויום המנוחה שלי הוא יום שבת אני יכול לשנות זאת ליום שבת?

                      • שעות עבודה
                        עו"ד רענן קריב | 12/04/2009 10:23

                        1. אתה עובד משרה חלקית. משרה מלאה היא 43 שעות לשבוע ו-186 שעות לחודש. לפי תיאור אינך מגיע לכמות שעות זו. לכן, אם אתה עו בד מעבר למכסה המוסכמת של 5 שעות ליום אתה זכאי לתשלום בשיעור של 100% כל שעה עד להשלמת המכסה שבועית של 43 שעות. "משכורת גלובלית" היא בלתי וקית. יש ללשלם על כל שעה מעבר למשרה. 2. אם אתה עובד עד 6 שעות אינך זכאי כלל להפסקה. ואם אתה עובד יותר אתה זכאי, אבל רק אם אינך מורשה לעזוב את מקום העבוה בעת ההפקה היא על חשבון המעסיק. אחרת היא על חשבונך. וכנוצרי המנוחה השבועית שלך היא ביום ראשון ולא בשבת. חג פסחא שמח.

    • אם יורשה לי להתערב בנושא שכר גלובלי
      נ | 07/04/2009 19:27

      שלום החל מחודש זה מקום עבודתי הבין את השינוי בחוקי העסקה ועלי ולעבור לעבוד ע'פ שעה. עד היום שולמה משכורתי הגלובלית על בסיס יסוד + שעות נוספות ושבתות, כוונת המעסיק לא לפגוע בשכר (כך לפחות הם אומרים). מעתה שכרי יהיה באותה רמה כאשר הוא יחושב מחודש עבודה של 26 ימים שהם 186 שעות ועוד 50 שעות נוספות. במידה ולא הגעתי ל 50 שעות נוספות ישולם שכרי כרגיל כאילו עבדתי אותם. בקשתי לעיצה ידידותית, האם יש מוקש? ועל מה עלי להקפיד? החודש הקרוב הוא מעיין בדיקה משום שמעולם לא בדקו כמה שעות נוספות אני עושה. החשש שלי שבחורף שעות העבודה קצרות יותר ואז יהיה מי שינסה לקצץ כי אין הרבה אם בכלל שעות נוספות. תודה מראש וחג שמיח :-)

      • השלמת שעות בחוזה גלובאלי
        שונית | 08/02/2016 20:53

        שלום, אני חתומה על חוזה גלובאלי. עלי לעבוד כ-187 שעות בחודש. בנוסף אני לומדת פעם בשבוע ולכן לעיתים חסרות לי שעות. על מנת להשלים את מה שאני מחסירה אני נשארת בימים מסויימים יותר שעות. להפתעתי גיליתי במס' תלושים, שהורידו לי סכומים גדולים (2000-3000₪) כי לפי טענתם, נכון שהשלמתי בימים מסויימים אבל היה עלי להעביר כרטיס בכל הימים שלא עבדתי, אפילו חצי שעה וזה היה נספר לי.
        מישהו יכול להסביר לי איך זה יכול להיות? זה כ"כ לא הוגן!