הודעה מוקדמת- דיני עבודה

  • הודעה מוקדמת-
    כהן | 06/04/2009 17:47

    קיבלתי ממעסיקי, הודעה בכתב על הפסקת עבודה.בהודעה לא מצויינת תקופת ההודעה המוקדמת.המכתב נושא תאריך, אבל לא מצויין תאריך סיום העבודה. כתוב שהודעה מסודרת תועבר אלי באמצעות משאבי אנוש.בהסכם ההעסקה שלי כתוב שיש התחייבות של כל צד למתן חודש הודעה מוקדמת.בע"פ נאמר לי שיתכן שאקבל 2 חודשים הודעה במקום חודש.האם אני חייב להסכים ולקבל חודשיים? האם אני יכול לוותר על  החודש הנוסף ולעזוב אחרי חודש אחד ככתוב בהסכם?האם אני יכול לספור חודש מתאריך המכתב ולעזוב?אם במהלך התקופה אני מוצא עבודה, אפשר לעזוב לפני תום התקופה?האם הם יכולים לחייב אותי בפיצוי על זה ?תודה רבה !!!

    • הודעה מוקדמת- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 07/04/2009 15:34

      צדדים להסכם עבודה יכולים לקבוע תקופת הודעה מוקדמת ארוכה מזו הקבועה בחוק. המעסיק רשאי להודיע לעובד כי הוא מוותר על נוכחותו בעבודה ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת. במקרה כזה ישלם המעסיק לעובד פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד עבור התקופה שלגביה ויתר על עבודתו. הפיצוי בגין אי מתן ההודעה המוקדמת הינו בגובה השכר בלבד ללא תנאים נלווים (פיצויי פיטורים, קופת גמל ופדיון חופשה וכיוב'). במקרה בו אי מתן ההודעה המוקדמת פוגעת בזכויות נוספות של העובד (למשל במקרה בו עובד היה זכאי לדמי הבראה אילו עבד בתקופת ההודעה המוקדמת), יהא זכאי העובד לפיצוי גם עבור זכויות אלו. קבלת פיצוי חלף הודעה מוקדמת במקרה בו ויתר המעסיק על נוכחותו ועבודתו של העובד בתקופת ההודעה המוקדמת אינה מונעת מן העובד לעבוד במקום עבודה חדש באותו הזמן. במקרה בו פוטר העובד ללא מתן הודעה מוקדמת- גם אם התחיל העובד לעבוד במקום עבודה אחר למחרת ההודעה פיטוריו, ובמקום העבודה החדש השתכר סכום העולה על שכרו אצל המעסיק המפטר יהא העובד זכאי לפיצוי על הפרת החובה ליתן הודעה מוקדמת. הוראה זו נועדה לשרת את העיקרון העומד בבסיסה של החובה ליתן הודעה מוקדמת- הרצון לאפשר לעובד תקופה סבירה בה הוא ממשיך להשתכר למחייתו ובידו לחפש מקום עבודה חלופי בראש שקט. החליט העובד לוותר על עבודתו בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת לא יהא זכאי לתשלום ולא לפיצוי עבור תקופה זו ואולם המעסיק אינו יכול לתבוע את העובד על כך. חג שמח!

      • תודה רבה ! חג שמח  לת
        כהן | 07/04/2009 18:57