פיטורים- דיני עבודה

  • פיטורים בע"פ ללא הודעה מוקדמת אחרי שנה
    מאור | 06/04/2009 06:53

    שלום פיטרו אותי מהעבודה באמצע משמרת המנהל לקח אותי לשיחה ובעקבות מעשה של מעילה באמון שעשיתי במודע ,אמרתי לו שאני מתנצל על זה והכל הוא מצדו לא רוצה להחזיר אותי לעבודה. אבל הוא עשה את זה מאוד לא יפה הוא לא נתן לי ממש להישמע הוא הכריח אותי כביכול להגיד את האמת ,במקרה שלי עבדתי בבורגראנץ ,והיה עובד שהכנתי לו באופן של כמה פעמים המבוגר קטן עם שתי קציצות במקום אחד הוא טען שאני ידעתי שאסור למרות שלא הודרכתי שאסור ,וזה באמת נגד נוהלי החברה זה בעצם כאילו שאי אפשר לסמוך עליי אבל בכל זאת מה אפשר לעשות כדי שיחזיר אותי לעבודה או ייתן לי הסבר ? מה אומר בדיוק זכות השימוע לי הוא עשה שיחה של 10 דקות ושלח אותי הביתה ,האם אפשר לקבוע איתו שיחה ,ובמידה והוא לא מעוניין לקבוע איתי ולהסביר לי מה אפשר לעשות נגדו? והאם מגיעים לי פיצויים מוגדלים או משהו עבדתי בדיוק שנה אז הוא חייב לי על הודעה מוקדמת ,עכשיו עבדתי 4 שעות כל יום 5 ימים בשבוע וזה על 14 יום אז איך מחושבים בפיצויים של דמי ההודעה המוקדמת והפיצויים בכללי,והאם אני זכאי לעוד פיצויים ? בקיצור מבחינה משפטית \חוקית מה אפשר לעשות אם לא רוצים להחזיר אותי לעבודה ,יש לציין שהוא לא הזהיר אותי קודם או עשה שיחה איתי של אזהרה,והאם בגלל מעילה באמון כמו התגובה שרשמתי ניתן לשלול ממני פיצויים ,ומה קורה אם הוא לא משלם לי בזמן?

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 06/04/2009 14:14

      הוא צריך לשלם לך על הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים אם עבדת שנה מגיעה לך הודעה מוקדמת של חודש ופיצויי פיטורים בגובה משכורת. לענין השימוע אתה יכול לדרוש שימוע כדין אבל מדבריך עולה כי הוסבר לך למה פוטרת.