הרעת תנאים- דיני עבודה

  • "מראים לעובד את הדרך לדלת ..."
    אריה מאיר | 05/04/2009 21:51

    לפני כשנתיים התקבלתי לחברת הייטק איכותית בתפקיד מנהל פרויקטים אסטרטגים. נאמר לי כי אני הולך להוביל את הפרויקטים היוקרתיים של החברה ולתפקד כבכיר מכל המשתמע לכך. לפני מס' חודשים המעסיק החליט כי אני "יקר " מידי ׁלא אמר לי זאת באופן ישיר אך רמז לי) אך מעונין כנראה שאלך מרצוני ולא לפטר אותי כדי שלא אקבל פיצויים. הטקטיקה שלו כעת : הוא פשוט מייבש אותי , נותן לי עבודות זוטרות בעוד של אנשים בדירוג נמוך ממני הוא נותן את הפרויקטים היוקרתיים, חשוב לציין כי נקלטתי בחברה כעובד בכיר מראש וזה גם רשום בחוזה ההעסקה שלי , המעסיק באופן שיטתי מונע ממני לבצע פרויקטים חדשים . פניתי אליו מס' פעמים וביקשתי לבצע מטלות יותר מורכבות כפי שביצעתי קודם לכן וחשוב לציין כי ביצעתי זאת באופן מעולה ואף המעביד אמר זאת וכנ"ל שאר עובדי החברה הבטוחים כי אני מקצועי ועבודתי נעישית באיכות תכנון וביצוע גבוהים כנדרש. רציתי לדעת האם אוכל לטעון להרעת תנאים היות ובאופן שיטתי נמנע מממני לבצע מטלות אשר לשמם הסכמתי להתגייס לחברה וכפי שסוכם בחוזה ההעסקה שלי ???

    • הרעת תנאים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 06/04/2009 14:10

      אתה יכול לטעון להרעת תנאים אבל זה ממש לא פשוט, נטל ההוכחה הוא לעיך כי אכן הורעו תנאיך ואין מדובר פה בדבר חד משמעי, צריך להיות הבדל של ממש בעבודה שלך והבדל שכל אדם סביריחשוב כי הוא הרעת תנאים, וכן צריך לבדוק את הדרך בה מנוסח חוזה ההעסקה שלך.