חופשה כפויה ללא תשלום- דיני עבודה

  • חופשה כפויה ללא תשלום
    דנה | 05/04/2009 19:59

    אני עובדת בשירותי בריאות מכבי והוחלט להוציא אותנו בחוה"מ פסח לחופשה ללא תשלום, בלי שניתנה הסכמתנו לכך. 1. האם יש הסכם קיבוצי שעליו חתומה מכבי המאפשר לעשות זאת? 2. גם אם יש הסכם כזה, הייתכן שפגיעה משמעותית כזאת בעובדים היא חוקית/חוקתית? (הרי הסכם המאפשר, למשל, מתן שכר הנמוך משכר מינימום אינו חוקי גם אם העובד הסכים לקבלו). תודה מראש.

    • חופשה כפויה ללא תשלום- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 05/04/2009 20:30

      המעסיק אינו יכול לכפות על העובד חופשה ללא תשלום. הוראה בהסכם קיבוצי הסותרת את חוק חופשה שנתית נסוגה בפני הוראה בחוק חופשה שנתית ועל כן גם אם קיימת הוראה כזו בהסכם הקיבוצי הרי שחופשה ללא תשלום ללא הסכמת העובד או נציגות העובדים אינה תקפה.

      • כך חשבתי, תודה רבה! :)  לת
        דנה | 05/04/2009 23:59