עבודה משך 7 ימים בשבוע- דיני עבודה

  • האם 7 ימי עבודה חוקי גם כשאני עובד 2 שעות ביום?
    טל | 05/04/2009 17:57

    נכון להיום אני עובד כ2-3 שעות בלילה כול יום למעט יום שישי. אני אמור להתקבל לעבודה שבה אני יעבוד 4 ימים בשבוע כולל יום שישי כ 3-4 שעות ליום, מכן נובע שאין לי "יום חופש". עדיין ישארו לי מספר ימים בהם אני עובד כ 2-3 שעות בלבד! סה"כ יוצא ממוצע של 35-38 שעות לשבוע. האם עיין חל החוק שאסור לעבוד 7 ימים ולכן אינני יכול להתקבל לעבודה או שבגלל העובדה שאני עובד מספר מועט מאוד של שעות אני כן יכול לעבוד, חשוב לציין שהכול אצל אותו מעסיק והכול על אותו תלוש משכורת רק אופי העבודה שונה תודה לעוזרים!

    • עבודה משך 7 ימים בשבוע- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 05/04/2009 20:35

      חוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי במהלך שבוע חייבת להיות הפסקה של 36 שעות רצופות אשר כוללות את יום המנוחה- במקרה של יהודים זהו יום שבת. על כן אם אתה עובד במהלך כל ימות השבוע הדבר אינו תואם את הוראות החוק. המעסיק חייב לאפשר לך מנוחה רציפה כאמור.

      • מה קורה ואני לא מעוניין בהטבה זאת
        טל | 05/04/2009 20:56

        כלומר האם יש אפשרות לוותר על זמן מנוחה זה? סה"כ יצא לי לעבוד בשבוע רק 32 שעות, האם זה עוזר במשהוא?

        • ויתור על זכויות קוגנטיות- דיני עבודה
          עו"ד בן נתן שי | 05/04/2009 21:20

          עקרונית לא ניתן לוותר על זכות המנוחה שכן זוהי זכות קוגנטית- זכות שלא ניתן להתנות עליה. העסקה רצופה כזו היא בעיה של מעבידך (ופחות שלך) והשאלה היא לא אם אתה מסכים לכך אלא האם המעסיק דורש צורת העסקה כזאת. הוא לא יכול להכריח אותך לעבוד כך. חג שמח!