חישוב שעות נוספות- דיני עבודה

  • שעות 100% בחודש
    אלינור | 04/04/2009 15:07

    רציתי לדעת לפי מה קובעים מה נחשב שעות נוספות - 186 שעות בחודש או 8.6 שעות ליום (חמישה ימים בשבוע)? אני מעסיקה עובד בשכר שעתי וחישבתי לו שעות נוספות על כל יום שבו עבר מעל 8.6 שעות. אבל הסך הכל החודשי (8.6 שעות יום * 23 ימי עבודה) מגיע ל197 שעות. אז לפי מה אני אמורה לחשב?

    • חישוב שעות נוספות- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 04/04/2009 20:57

      כל שעת עבודה מעל 8 שעות עבודה ביום מזכה בזכאות לתשלום עבור שעות נוספות. כך גם עבודה מעל 43 שעות שובעיות ועבודה מעל 186 שעות חודשיות. אם יוצא שהשעות הנוספות הם גם וגם צריך לחשב לפי החישוב שבו כמות השעות הנוספות גדולה יותר. חג שמח!

      • בקשות הבהרה
        אלינור | 04/04/2009 23:14

        תודה על התשובה. שתי שאלות: באתר התמ"ת כתוב שבשבוע עבודה של חמישה ימים שעות נוספות יחושבו מעל 8.6 שעות, ואילו אתה מדבר על 8 שעות?! ושנית, לפי דבריך אני מבינה שאם המכסה החודשיםת של השעות הנוספות גדולה יותרמזו היומית, אז אני צריכה לשלם שעות נוספות גם על מעל 7 שעות עבודה (זה מה שיוצא..)? ואו.. זה המון.